Web
Analytics
https://tecuci.eu

Proiectul „Oamenii Unirii” și „Drumurile Unirii”


Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, a organizat în parteneriat cu instituțiile de învățământ tecucene: Colegiul Național „Spiru Haret”, Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Colegiul Național de Agricultură și Economie, Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu”, proiectul „Oamenii Unirii” și „Drumurile Unirii”.

Proiectul constă în descoperirea personalităților care au realizat Unirea și vizitarea unor orașe de o importanță deoasebită în procesul de unitate națională. Prima excursie a fost organizată la Chișinău, capitala Republicii Moldova, care în 1918, pe 27 martie a înfăptuit Unirea cu Regatul României.

Au fost vizitate: Centrul Municipiului Chișinău, Catedrala Nașterea Domnului, Arcul de Triumf, Casa Guvernului, Palatul Parlamentului, Palatul Președinției, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Cultură și Istorie Militară și Clădirea Sfatului Țării, actuala Academie de Muzica, Teatru și Arte Plastice.

Centrul de Cultură și Istorie Militară, unde am fost primiți de șeful acestei instituții, dl. Colonel Vitalie Ciobanu, reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice. Acest muzeu reflectă 206 ani de suferință a Basarabiei: raptul teritorial din 1812, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial, Pactul Molotov-Rebbentrop, Deportările, Anchetele NKVD, Foametea din 1946, Războiul din Afganistan și Războiul de pe Nistru din anul 1992.

Mulțumim partenerilor noștri și gazdelor din Basarabia, în special domnului colonel Vitalie Ciobanu.

P.S. Excursia nu a fost realizată din fonduri publice.

În-fața-Parlamentului-Republii-Moldova
poza-de-grup-în-fața-Arcului-de-Triumf-Chișinău-31-martie-2018
Muzeul-Național-de-Istorie-a-Moldovei-Actul-Unirii-din-27-martie-1918-și-steagul-Sfatului-Țării