Buchir şi alienat şi enervat

Daniel Buchir  Da, am comis-o, am scris că nişte alienaţi de la poporul Diaconescu Direct au pornit jihadul pentru eliminarea Primarului de Tecuci, pentru fascism. Ce altceva să spui despre nişte cetăţeni care se trezesc după alegeri că vor să facă repede, repede alte alegeri? De altfel, şi pe frontonul organului de partid OTV scria că CTP i-a făcut partid al elienaţilor, probabil după ce a vizitat DEX-ul. L-am vizitat şi noi, vă transmitem şi vouă: ALIENÁ, alienez, vb. I. 1. Tranz. (Jur.) ♦ A deveni ostil societăţii, factorilor de civilizaţie, a se simţi izolat în societatea modernă. [Pr.: -li-e-] – Din fr. aliéner, lat. alienare. Sursa: DEX ’98 (1998) Pentru partea aia din urmă, ne-am permis să spunem cum că. Dar, e democraţie, deci drept la replică. Bună ziua, domnule Daniel Buchir, suntem pe recepţie, dar credem că dv. sunteţi în eroare. Comentariul dv. la articolul nostru nu putea fi publicat decât astăzi, deci iată că dăm drumul la dreptul la replică, deşi e greu de estimat ce câştigaţi. Ce pierdeţi, văd şi cititorii noştri. „Deoarece dreptul la replica este obligatoriu intr-o publicatie nepartinitoare, apolitica, asa cum va considerati, va comunic urmatoarele: “Observ o abordare agresiva a subiectului cu acuze la sanatatea mintala. Autorul articolului ar trebui sa cunoasca raspunderea ce o poarta in propagarea unui astfel de titlu. Nivelul de agresivitate creste pe zi ce trece, consumandu-se resurse in acest scop, lasand deoparte adevaratele probleme cele cu care se confrunta comunitatea, avand asteptari de la un Primar. Nu voi intra in polemica pe subiecte şi folosind un vocabular ce tine de presa tabloida cu care se pare ca ne-am invatat, nu voi scadea nivelul conversatiei. Se incearca o abatere a atentiei, o decredibilizare, o discreditare, o obstructionare a drepturilor cetatenesti. Demersul meu nu este concentrat de nici un factor politic, ci este reactia unui cetatean, ca oricare altul, o reactie civica, constitutionala. Nu am afirmat niciodata apartenenta primarului la vre-un grup extremist si nu voi face niciodata aceste afirmatii, avand discernamant in utilizarea unor cuvinte in spatiul public si implicit a consecintelor lor. Nemultumirea mea poate fi foarte simplu de inlaturat. Dorim un Primar care sa se implice in comunitate, sa aiba rezultate, sa comunice cu cetatenii. Este prea mult? Pentru asta sunt etichetat “alienat” ? Oare cati “alienati” de acest fel sunt in Romania. Oare ei au luptat in revolutie? Oare ei au murit ca sa putem noi trai mai bine astazi? Incerc inca sa cred ca in Romania inca exista dreptul la cuvant, la opinie, ca romanii inca mai au drepturi.” Cu stima, Buchir Daniel – alienat” (nota red-morfologia şi sintaxa replicii nu ne aparţin).

Sursa: impact-est.ro

5 thoughts on “Buchir şi alienat şi enervat

 1. Spuneţi-vă pe post de Tatăl Nostru, în fiecare seară, cele ciate aici. Asta doar pentru cei care au creier şi nu au sincope neuronale în a înţelege un text scris sau vorbit. Norocul politicienilor este că peste 80% dintre români au grave sincope neuronale. Manual New World Order scris în urmă cu 108 ani : ”Principalul nostru obiectiv este să slăbim mintea publicului prin nesfârşite critici, făcute în nenumărate direcţii; să îndepărtăm reflecţiile serioase ale publicului căci acestea pot da naştere la rezistenţă; să distragem forţele minţii spre lupte false fără scop. În loc să ne războim să stingem focul, vom folosi pasiunile lor, vom lua ideile lor în loc să le eradicăm, le vom cultiva şi le vom amesteca, important este să nu fie finalizate aceste idei, să rămână într-un veşnic amestec brut, primitiv. Pentru ca opinia publică să fie în mâinile noastre trebuie să o aducem într-o stare de zăpăceală, prin oferirea unor puncte de vedere atât de contradictorii din toate părţile, încât să-i facem pe oameni să-şi piardă capul în acest labirint, pentru a ajunge la concluzia că cel mai bine e să nu-şi mai bată capul cu nici o chestiune politică. Publicul nu trebuie lăsat să analizeze prea serios nici un eveniment, trebuie bombardat cu un şir nesfârşit de evenimente, false probleme şi pasiuni primare. Trebuie să descurajăm orice iniţiativă personală, dacă în spatele ei se află şi inteligenţă, această iniţiativă poate face mai mult decât milioane de oameni, nimic nu e mai periculos decit iniţiativa personală.”

 2. Comentariul meu se adreseaza publicatiei in care a aparut articolul original, respectiv – impact-est.ro

  O sa incerc sa „inghit” explicatiile dumneavoastra, desi sunt greu de digerat. Oricum, nu ma regasesc in ele, facandu-se referire la o asa-zisa ostilitate fata de societate, factori de civilizatie, de progres. Respect parerea dumneavoastra, desi trebuia sa fiti doar un observator. Se pare ca nu avem viziuni comune despre societate, despre viitor, ceea ce este bine, caci nu trebuie sa ajungem sa gandim toti la fel. Incerc sa imi aduc aminte unde am mai auzit ternenul: „elemente ostile”. Intradevar, ei aveau o alta viziune despre societate, stat, progres. Dar aveam o alta Constitutie, un regim totalitar. Reactiile mele sunt contrare unei constructii totalitare, intradevar.

  Nu pot sa nu remarc faptul ca sunteti intr-o oarecare confuzie, eu personal nefacand parte din PPDD, nefiind nici macar simpatizant. Nu stiu de unde ati scos termenul „fascist” pe care il tot utilizati, asociindu-l in discutiile purtate cu mine, sau despre mine. Aceasta era cea de-a doua critica adusa si la care nu mi-ati raspuns inca, fiind cea mai grava de fapt. Inca astept!

  Cat despre o asa-zisa stare de enervare, sunteti comic. Nu trebuie sa fii nervos pentru a cere dreptul la replica.

  Pe de alta parte, se observa clar intentia de inducere in eroare a cititorilor dumneavoastra, etichetand, desi pe logoul dumneavoastra spuneti ca sunteti echidistant.

  Va sfatuiesc ca pe viitor, sa respectati principiile pe care le afisati, altfel in timp, cititorii se vor lamuri si nu cred ca va doriti asta.
  Este trista aceasta tendinta a publicatiilor de a se transforma in tabloide si presa de scandal!

  Va multumesc.

 3. si dispozitiile pot fi atacate in contencios;
  cand sunt consecutive si sunt lipsite de legalitate, se poate ajunge la demiterea primarului;

 4. Justificarea dvs este un sofism de trei parale. Lucrurile sunt simple si evidente: toti cand folosim cuvantul alienat ne gandim la o persoana cu probleme mintale, iar dictionarul meu noteaza sec: dement, nebun. Normal ca o astfel de persoana are un comportament antisocial. Oricum aţi da-o, folosirea cuvantului alienat cu privire la domnul Daniel Buchir, e de prost gust si jignitoare. Daca primarul Tuchel reprezinta societatea normala, in care domnul Daniel Buchir nu se regaseste, atunci mai bine ”alienat” . Aşa e la noi, taman pe dos, centrul e acaparat de inculţi, impostori, corupţi, iar oamenii de bună credinţă, care trăiesc cinstit din propria muncă, sunt văzuţi drept ”alienaţi”.

 5. Si totusi, primarul desi nu are apartenenta la vreo grupare extremista, prin modul in care actioneaza dovedeste ca are apucaturi dictatoriale.Acum s-a lamurit si misterul lipsei sedintelor de Consiliu Local ordinare; primarului ai place sa conduca singur, prin dispozitii.Cica ar fi dat pana acum vreo 95, dar nici una nu are legatura cu promisiunile electorale.Marea lor majoritate privesc preluarea controlului total in primarie si institutiile subordonate.Asa ca puteti astepta mult si bine articole, poze , documente care sa arate realizarile primarului, deoarece ele lipsesc cu desavarsire.

Comments are closed.