Web
Analytics
https://tecuci.eu

FOTO CLUB TECUCI, la prima expoziţie. Oraşul radiografiat de 4 tineri prin obiectiv


Tecuci - Expozitie Foto Club  Ianuarie 2012 a însemnat începutul unui nou an dar şi naşterea unei asociaţii a pasionaţilor de fotografie din Tecuci. Viorel Munteanu (30 ani) i-a cooptat pe Ionuţ Păncescu (30 ani) şi Alexandra Crucianu (22 ani) şi aşa a debutat povestea foto clubului. În urmă cu 2 luni asociaţia a dobândit statut juridic şi are 4 membri oficiali (cei 3 + Radu Amariţei – 16 ani). Vineri, în cadrul Zilei Bibliotecii, instituţia de cultură din Tecuci a găzduit prima expoziţie a foto clubului: “Tecuci – oameni şi locuri”. “Mă bucur că Viorel a reuşit să strângă lângă el un cerc de tineri pasionaţi de fotografie. Ce vedem aici pe simeze e mai mult fotografie de reportaj, sunt multe instantanee, panorame. Fotografiile sunt de un realism dur. Noi trecem zilnic pe lângă aceste lucruri, le vedem, dar nu le sesizăm. Toţi cei 4 tineri sunt pe drumul cel bun”, a spus artistul fotograf Valeriu Precupanu. “Această expoziţie poate fi considerată de referinţă. Îmi amintesc că în 1965 am avut şi eu prima expoziţie care a avut ca temă Tecuciul. Fotoclub Tecuci - La taifasAm expus fotografii pe 24 de panouri în faţa fostului Tribunal – Grădiniţa Nr. 14… Pozele expuse astăzi le-am văzut printate acum câteva zile şi am rămas şocat. Felicitări”, a menţionat şi profesorul Ştefan Andronache, artist fotograf, fost director al Bibliotecii Municipale. Imediat după vernisaj profesorul Andronache a lansat o carte utilă pasionaţilor de fotografie, la care a lucrat peste 3 ani de zile: “Lumea fotografiei pe internet: cele mai bune şi mai interesante 3000 de site-uri web: ghid practic”. În încheiere Viorel Munteanu a explicat că o dată la 2 săptămâni membrii asociaţiei se întâlnesc şi cutreieră oraşul pentru a realiza fotografii inedite. Mai multe veţi descoperi dumneavoastră dacă accesaţi facebook.com/fotoclubtecuci. ”Vor urma acţiuni cu elevii de liceu şi alte expoziţii”, a spus copleşit de emoţie Viorel. Valeriu Precupanu, Ştefan Andronache, Henrie Codenie şi Florin Bercea (deţinătorul firmei de fotografie unde lucrează tânărul fotograf) au primit diplome de membri de onoare din partea foto clubului.  Link-uri relevante : AICI  si  AICI

Fotoclub-Tecuci-Andronache-Ghica-Velicu-Bercea

Fotoclub Tecuci


3 comments

  1. Vai ! Ce de consilieri locali sunt prezenti !!! Mai cu seama cei din Comisia de Cultura… ! Vai ! Dar si Primarul e prezent… chiar si Viceprimarul … !!! Chiar asa unde or fi toti ăstia ?? Desigur sunt prezenti dar nu aici, ca deh… nu au timp sau nu se incadreaza in programul de lucru SI al celor de „cultura” , repectiv 8-16. Sau poate or fi prezenti dar nu pe la aceste activitati … plictisitoare si fara „seva” si miros de … electorat, ci or fi pe la „intilnirile pe-nserat” de pe la colturile de bloc saude prin parcarile, mai mult sau mai putin rezidentiale, tecucene, cu NOUL electorat ce trebuie convins sa VOTEZE pe 9 decembrie . Sincer, sper sa nu voteze ca pe 10 iunie .

  2. Felicitari, pentru organizarea acestui eveniment! Mi/a facut o mare placere sa constat, ca si in orasul nostru avem tineri atat de talentati!
    Sper sa devina o obisnuinta astfel de activitati!

Comments are closed.