Parcul Crâng, doar amintiri şi nostalgii

Parcul Crang din Tecuci Parcul Crâng a fost lasat de izbeliste de ani buni, doar cei de varste ceva mai inaintate amintindu-si de frumusetea de altadata, de conditiile, estetica pentru care grupuri din tara veneau sa viziteze zona. Tecucenii ieseau la [intlink id=”13934″ type=”post”]promenada [/intlink]si persoane de toate varstele umpleau aleile. Astazi totul este scufundat in uitare, mizerie, locul  fiind populat ritmic de animale iesite la pasunat si hoti ai zonei. Au fost puse lacatele pe portile unde erau adapostite [intlink id=”8361″ type=”post”]animalele [/intlink]si pasarile; copacii, arbustii, ierburile arata ca intro minijungla. Nu mai exista banci, asfaltul de pe alei se dizolva treptat dar in sigur, a disparut una din portile mari de la intrare, au disparut bucati considerabile din gardul de fier, lacurile sunt pline de deseuri menajere, totul arata JALNIC. Administratia promitea in urma cu doi-trei ani, atunci cand animalele au inceput sa fie directionate in alte locatii din cauza lipsei fondurilor pentru hrana, ca locul va deveni unul din cel mai vestit [intlink id=”4359″ type=”post”]patinoar[/intlink] din tara. S-au facut promisiuni si schite, timp si bani. Rezultate: zero. Anul trecut s-a schibat destinatia: locuri de joaca, parc super dotat pentru toate varstele, reamenajarea lacului de agrement, barcute, chestii infloritoare care s-au abandonat in scurta vreme. Dupa jumatate de an din 2011, situatia in parcul zoo e mai tot mai deplorabila, directorul Piete-Zone Verzi, Maricel Cazacu,  afirmand : „Personal imi doresc ca anul acesta sa inceapa amenajarea parcului de distractii, e variata gama de componente in proiectarea de executie si suntem in discutii cu firme. Ca si locatie e conservata si ne dorim un proiect de anvergura, va fi un proiect de executie foarte amplu, in doresc ca macar in luna iunie sa incepem lucrarile la parcul zoo”. Si tecucenii isi doresc foarte mult acest lucru, sau saturat de promisiuni fara acoperire, de-a lungul ultimilor ani, si-ar fi timpul sa aiba spatii generoase pentru [intlink id=”15448″ type=”post”]recreere[/intlink], locuri de joaca pentru cei mici sau banci, aer curat pentru varstnici. In parcul central aglomeratia e prea mare pe timpul verii si-ar trebui sa mai existe alternative in municipiul nostru, atata vreme cat locatii exista.

One thought on “Parcul Crâng, doar amintiri şi nostalgii

  1. Abia la finalul articolului s-a pus degetul pe rană, sau mai corect spus sare. Ce interes are primarul să se ,,pună” rău cu cel care administrează parcul central? Am mai amintit de acest aspect şi cînd s-a vorbit despre investiţia care a fost hotărîtă cu proiect aprobat în CL la parcul de pe Bulevard.Lui Pazvante îi este frică de concurenţă! Dînsul s-a abonat la exclusivitate!
    Acuşica se apropie campania electorală pentru locale şi trebuie repetată „experienţa” din 2008, că a fost reuşită reţeta!Mai deunăzi, pe undele radio, primarul spunea că trebuie găsit un investitor privat care să investească în parcul Crîng. Chiar atunci mi s-a aprins beculeţul şi m-am întrebat : „oare pentru cine se pregăteşte plăcinta?” Acum, încet, încet mecanismul se pune în mişcare şi nu mică ne va fi uimirea cînd vom afla cine este acest investitor privat.

Comments are closed.