Radio 1 Tecuci, somata de CNA

Radiounu Tecuci 106.1 FM

Radio 1 Tecuci, a invocat, in perioada de dupa incetarea emisiei, faptul ca acesta si-a incetat pentru o periada difuzarea de programe deoarece, se va face o schimabare a aparaturii cu ua de ultima generatie. Managerul postului a comunicat ca, data reintrarii in emisie va fi data de 15 septembrie 2010. Un comunicat al CNA ne lasa sa intelegem cu totul altceva. Iata comunicatul:

Potrivit dispoziţiilor invocate, licenţa audiovizuală se retrage de către Consiliu dacă titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive.
În fapt, prin adresa înregistrată la C.N.A. sub nr. 7695/04.06.2010, S.C. ORA 7 S.R.L. a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului aprobarea întreruperii emisiei pentru postul RADIO 1 din localităţile Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, motivând probleme cu echipamentele staţiilor de radio şi menţionând că a demarat procedurile de achiziţionare a acestora, urmând ca, ulterior, să depună licenţa de emisie şi autorizaţia tehnică de funcţionare, precum şi solicitarea acordării deciziilor de autorizare audiovizuale, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Prin adresa de răspuns nr. 7813/07.06.2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a comunicat radiodifuzorului acordul său cu privire la întreruperea difuzării serviciului de programe pentru postul RADIO 1 din localităţile Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, respectiv în perioada 18.05.2010-17.08.2010, cu menţiunea că reluarea emisiei va trebui notificată la C.N.A., urmată de solicitarea de modificare a deciziei de autorizare audiovizuală, potrivit prevederilor Deciziei nr. 488/2010.
După expirarea termenului pentru care Consiliul îşi exprimase acordul privind întreruperea difuzării serviciului de programe RADIO 1 din localităţile Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, radiodifuzorul nu s-a conformat dispoziţiilor legale şi nu a comunicat la C.N.A. situaţia acestui serviciu, motiv pentru care, prin adresa nr. 11365/02.09.2010, Consiliul a solicitat radiodifuzorului să comunice care este situaţia actuală a postului pentru care deţine licenţă audiovizuală.
Ca urmare a acestui fapt, S.C. ORA 7 S.R.L a răspuns prin adresa înregistrată la C.N.A. sub nr. 11502/06.09.2010, aducând la cunoştinţa Consiliului faptul că nu a putut să reia difuzarea serviciului de programe pentru postul RADIO 1 din localităţile Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, invocând întârzieri în livrarea echipamentelor de emisie pentru aceste staţii de radio.
Analizând această situaţie, membrii Consiliului au considerat că radiodifuzorul S.C. ORA 7 S.R.L nu a respectat obligaţia legală prevăzută de dispoziţiile art. 57 alin. (1) lit. b) din Legea audiovizualului, în sensul că a întrerupt difuzarea serviciului de programe RADIO 1, din localităţile Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, pentru 90 de zile, din motive de natură tehnică, fără ca, la expirarea termenului pentru care a fost aprobată întreruperea emisiei, să reia difuzarea programului, în condiţiile stabilite prin licenţa audiovizuală.
Faţă de aceste aspecte, în temeiul dispoziţiilor art. 91 alin. (1) şi (2), cu respectarea condiţiilor de legalitate prevăzute la art. 15 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Naţional al Audiovizualului decide adresarea unei somaţii publice radiodifuzorului S.C. ORA 7 S.R.L. pentru postul RADIO 1 din localităţile Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, judeţul Galaţi, şi dispune intrarea în legalitate în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei decizii, în sensul respectării obligaţiilor din domeniul audiovizualului, în condiţiile stabilite prin licenţa audiovizuală.
În cazul în care societatea dumneavoastră nu se va conforma prezentei somaţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului va aplica sancţiunea prevăzută la art. 57 alin. (1) lit. b) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare. …citeste intrega notificare
sursa: CNA.ro

6 thoughts on “Radio 1 Tecuci, somata de CNA

  1. m-as bucura sa revina cred ca depinde si de cei de la galati ce vor sa faca cu aceasta frecventa 106.1 pt ca la galati de cateva zile bune aceeasi firma care avea releu in galati 100.1 in tg bujor 99.7 si tecuci a cedat frecventa din galati catre Vibe fm,sincer nu-mi doresc sa aud vibe fm in tecuci ci radio unu tecuci totul tine de S.C. ORA 7 S.R.L.

  2. legistilor le sunt clare.restul au nevoie sa isi bata capul ca sa le descifreze.

  3. nop.nu mai revine.chiar nu stiti sa descifrati un comunicat CNA?

    1. Sa inteleg ca, legile nu trebuie sa fie clare ci descifrate?

    1. Din informatii pe surse , se pare ca Radio 1 Tecuci va emite in curand. A rezolvat mare parte din problemele prin care a trecut. Speram sa se confirme.

Comments are closed.