Web
Analytics
https://tecuci.eu

Mircea Cojocaru din Tecuci invitat special de Ana Blandiana

Pictorul-Mircea-Cojocaru-Tecuci

Pictorul Mircea Cojocaru, „un interzis în oraşul său”, cum îi place să se prezinte, a avut zilele trecute, în Bucureşti, vernisajul unei expoziţii personale. Cele peste 35 de lucrări expuse în sala de expoziţii, „Mezanin”, de la sediul Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului (M.L.P.A.T.) s-au bucurat de o atenţie deosebită atât din partea criticii, cât şi a publicului prezent la deschidere. De reţinut că prezenţa în Bucureşti a pictorului tecucean se datorează invitaţiei făcute în toamna anului trecut de către poeta Ana Blandiana, cu ocazia altei expoziţii deschise atunci de Mircea Cojocaru, la Casa Pogor, din Iaşi.

Pictorul_Mircea-Cojocaru_tecuci.eu   La vernisajul bucureştean au mai fost prezenţi Nicolae Noica, ministrul M.L.P.A.T., Laslo Borbely, secretar de stat, înalţi funcţionari din acest minister, reprezentanţi ai presei. Lucrările expuse pe simezele din Bucureşti au fost prezentate de criticul de artă Radu Lazăr, care a făcut aprecieri deosebit de favorabile. Emoţia tecucenilor prezenţi în număr cam mic la acest vernisaj, a fost una pe măsura evenimentului care a adus în atenţia specialiştilor – şi nu numai a lor – numele pictorului Mircea Cojocaru, dar şi a localităţii pe care acesta o reprezintă.

Demne de apreciat în acest context sunt şi eforturile, inclusiv financiare făcute de doctorul Constantin Teodorescu, pentru că artistul plastic t ecucean să ajungă pentru a doua oară cu o expoziţie personală în Bucureşti.

Observator T – iunie 2000

Interviu publicat în volumul „Memoria hârtiei”, autor Viorel Burlacu


One comment

  1. Cojo nu este interzis, doar ne-am saturat s-al vedem mereu cu mana intinsa.
    Nu plateste nimic si vrea tot.

Comments are closed.