Site icon TECUCI online

Remember | Au început lucrările la centura de sud-vest a Tecuciului

Au început lucrările la centura de sud-vest a Tecuciului

Vineri 8.iunie.2012, s-a dat în mod simbolic startul lucrărilor la centura ocolitoare care va face legătura între DN 24 şi DN 25, un tronson de cca. 7 km, cu o valoare de 11.4 mil. euro fără TVA. Compania portugheză Soares da Costa, câştigătoarea licitaţiei, a subcontractat pentru realizarea lucrărilor firma gălăţeană Atlas.

Începând de luni va sosi la Tecuci şi restul personalului cu toate echipamentele pentru a lucra la parametrii corespunzători. Pe tema variantei de ocolire a avut loc o conferinţă în biroul primarului Eduard Finkelştain. Au participat doi reprezentanţi ai firmei Atlas – Ovidiu Cernega, preşedintele consiliului de administraţie, şi şeful de şantier Dan Antimie; un reprezentant al Companiei Naţionale de Drumuri – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP) care va superviza lucrările şi deputatul Mircea Toader.

Ovidiu Cernega a făcut o scurtă prezentare a ceea ce va însemna centura şi a menţionat că a avut loc o campanie de angajare şi recrutare de personal din Tecuci („Până acum două săptămâni personalul recrutat şi cu forme la Atlas era în jur de 30-35 urmând ca odată cu avansarea lucrărilor să suplimentăm până la 60 de persoane”). „Proiectul urmează să se desfăşoare pe o perioadă de 18 luni dar facem eforturi alături de firma portugheză pentru a găsi soluţiile tehnice care să conducă la reducerea termenului la 12 luni”.

Reprezentantul DRDP Iaşi a precizat că decizia de expropriere (200.000 mp teren) a fost emisă la 5 iunie iar ca urmare ordinul de începere a lucrărilor a fost emis către Soares da Costa şi Atlas. „Mă bucur că am ajuns la acest moment după o perioadă îndelungată în care am făcut demersuri ca visul acesta al tecucenilor dar şi al Companiei Naţionale de Drumuri să se materializeze.

Acest proiect ne ajută cu atât mai mult cu cât partea de centură existentă, amplasată pe relaţia E581, are în multe situaţii valori de trafic chiar mai mici decât traficul existent pe relaţia DN 24 şi DN 25. Valorile de trafic sunt mari în special pe traficul greu întrucât pe aici se merge spre porturile Galaţi şi Constanţa. Mulţumesc doamnei ministru Anca Boagiu pentru că a ajutat proiectul în două momente… legătura pe care am avut-o prin domnul deputat Mircea Toader ne-a ajutat ca acest proiect să devină realitate”, a spus primarul.

Şeful de şantier a declarat că potrivit normativelor îmbrăcămintea asfaltică trebuie să reziste minimum 7 ani. Participanţii şi reprezentanţii firmei portugheze care nu au reuşit să ajung la timp pentru a lua parte la conferinţă s-au deplasat apoi în partea de sud, spre ieşire unde acţionau două utilaje ale Atlas.


Iată că astăzi, după mai bine de 10 ani, 28.dec.2022 șoseaua de centură a Municipiului Tecuci a fost deschisă circulației. Vezi mai jos un video de la acest eveniment.

Exit mobile version