spectacol omagial Scoala Elena Doamna Tecuci 5

Unirea – un ideal, un crez și o voință

Anul 2018 este un an unic pentru România. Acum 100 de ani înaintașii noștri au reușit să înfăptuiască un vis care părea imposibil, dar care, în cele din urmă s-a împlinit: unirea tuturor românilor.

Cu acest prilej, pe 29 noiembrie 2018, Școala Gimnazială, Elena Doamna” Tecuci a organizat un spectacol omagial intitulat:, Unirea – un ideal, un crez și o voință”, activitate derulată în cadrul proiectului educațional, Marea Unire, pagină sublimă a istoriei românești”.

La activitate au participat elevi de la Școala Gimnazială, Dimitrie Sturdza” Tecuci, Școala Gimnazială Barcea și Școala Gimnazială, Tudor Pamfile” Țepu.

Părinții, bunicii și cadrele didactice ale școlii au fost încântați să urmărească momente de dansuri și cântece folclorice, pregătite de elevi sub atenta îndrumare a dascălilor.

Momentele tragice de la 1918 au fost evocate prin versuri recitate, cu mult patos, de către copii. Tot cu acest prilej, elevii claselor de la ciclul primar, cât și gimnazial, au încântat audiența cu scenetele atent pregătite, evocând momentele de grele încercări prin care au trecut românii acelor vremuri.

Spectacolul s-a încheiat cu un colaj de poezii și cântece patriotice, susținut de elevii ciclului gimnazial.

Periplul activităților dedicate Centenarului Marii Uniri va continua cu alte activități care au ca obiectiv reactualizarea memoriei colective privind locurile, evenimentele și personalitățile care au făcut posibilă unificarea românilor într-o singură țară.

Mulțumim pe această cale tuturor colaboratorilor!

Coordonatori proiect:
Bibliotecar Iuliana MUNTEANU & prof. înv. primar Ilinca BÎRA

spectacol omagial Scoala Elena Doamna Tecuci spectacol omagial Scoala Elena Doamna Tecuci 2 spectacol omagial Scoala Elena Doamna Tecuci 3 spectacol omagial Scoala Elena Doamna Tecuci 4