Site icon TECUCI online

Expoziția de pictură Mircea Cojocaru – Eveniment artistic pe măsura așteptărilor publicului tecucean

Expoziția de pictură Mircea Cojocaru pliant

Biblioteca Municipală „Ștefan Petică“ și Casa de Cultură din Tecuci și-au unit eforturile pentru a oferi tecucenilor un eveniment artistic în consens cu exigențele acestora.

Manifestarea s-a consumat în spațiul generos oferit de Galeria „Helios“ din interiorul bibliotecii având drept protagonist pe pictorul Mircea Cojocaru din localitate, autorul unei expoziții ce include 24 de lucrări (compoziții, portrete și nuduri), majoritatea fiind realizate în ultima perioadă.

Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 6 septembrie 2019, la ora prânzului, în prezența a circa 50 de persoane de profesii și vârste diferite. Printre participanți am remarcat pe membrii Cenaclului Literar „Calistrat Hogaș“ de la Casa de Cultură, numeroși prieteni sau admiratori de-ai artistului.

Invitatul de onoare al instituției gazdă, binecunoscutul pictor și designer David Sava, Președintele filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici din România, a prezentat autorul și pânzele care făceau parte din expoziție. De la bun început a remarcat evoluția spectaculoasă a ambițiosului artist, precum și nivelul ridicat al lucrărilor selectate pentru a fi expuse pe simeze.

Totodată, David Sava a scos în evidență calitatea compozițiilor constructivist-decorative și principalele lor elemente constitutive: desenul, formele și culorile. A avut cuvinte de laudă și la repertoriul tematic inspirat de unele idei înălțătoare sau de gândurile care-l preocupă pe creator.

Impresionat de ceea ce i-a fost dat să vadă în galeria tecuceană, artistul David Sava i-a adresat lui Mircea Cojocaru invitația de a descinde cu aceeași expoziție, anul viitor, și la Galeriile „Nicolae Mantu“ din orașul Galați.

Profesorii Ștefan Andronache și Vasile Ghica, care l-au cunoscut îndeaproape și l-au susținut în diverse ocazii pe artist, au evocat unele amintiri plăcute și au făcut referiri la aspectul și calitatea lucrărilor expuse, subliniind faptul că Mircea Cojocaru merită să se bucure de mai multă popularitate pentru că el face cinste Tecuciului și județului.

Directoarea Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică“, Ionica Nasie, care a fost și moderatoarea întregului eveniment, i-a acordat pictorului o plachetă în semn de prețuire, dar și de mulțumire pentru faptul că, de câte ori a fost solicitat, s-a implicat în activitățile instituției.

În încheiere, pictorul Mircea Cojocaru a mărturist că se simte copleșit de emoții.

Atât receptivitatea publicului prezent, cât și aprecierile vorbitorilor îi dau un plus de încredere, determinându-l să-și continue eforturile în vederea realizării unor creații originale și cât mai desăvârșite.

A adus mulțumiri: Primăriei municipiului Tecuci, Firmei GEGI Srl, Asociației „Balinte Ionela“ și inginerului Marinică Lungu din Nicorești fără implicarea cărora nu ar fi fost posibilă realizarea expoziției.

Andronache Ștefan


Exit mobile version