Anunt : Constitutia cetatenilor, publicata in Monitorul oficial

Proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, propus de Comitetul de Iniţiativă al Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC), a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 100/10.02.2014, împreună cu Expunerea de Motive, Declaraţia de Constituire a Comitetului de Iniţiativă şi Avizul nr. 47/16.01.2014 al Consiliului Legislativ al României.

În acest moment, există două proiecte OFICIALE de revizuire a Constituţiei României: proiectul propus de Comisia Parlamentară, condusă de Crin Antonescu, şi proiectul propus de MCC. Cele două proiecte sunt publicate pe http://www.variantacojocaru.ro, la Secţiunea “Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor”.

Începând cu data de 10.02.2014, avem la dispoziţie 6 luni pentru a strânge semnăturile de susţinere din partea a 500.000 cetăţeni români cu drept de vot, care trebuie să provină din cel puţin 21 de judeţe ale ţării, plus municipiul Bucureşti, şi nu mai puţin de 20.000 de semnături în fiecare din aceste judeţe. Odată strânse, cele 500.000 de semnături, împreună cu proiectul de revizuire, vor fi depuse la Parlamentul României, care poate să-l adopte, sau să-l respingă. În cazul în care va fi adoptat, proiectul de revizuire va fi supus aprobării lui de către popor, prin referendum.

Noi, membrii Comitetului de Iniţiativă, avem puţine speramţe că actualul Parlament al României va adpta Constituţia propusă de noi. Dacă o va face, cinste lui! Dacă proiectul nostru va fi respins, vom merge mai departe, cerând Preşedintelui României ca, în conformitate cu prevederile articolului 90 din actuala Constituţie a României, să organizeze referendum, prin care să întrebe poporul dacă este sau nu de acord cu Constituţia Cetăţenilor. Dacă şi Preşedintele actual al României va refuza să permită poporului să-şi exprime voinţa faţă de proiectul propus de noi, vom merge mai departe şi vom propune poporului să aleagă Preşedinte al României pe cel care se va angaja să organizaze referendum pentru aprobarea Constituţiei Cetăţenilor.

Mai devreme sau mai târziu, Constituţia Cetăţenilor va deveni Constituţia României. Atunci când acest proiect va fi susţinut de majoritatea poporului român. De aceea, obiectivul nostru final nu este strângerea celor 500.000 de semnături, ci unirea marii majorităţi a românilor în Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor, singura forţă care îi poate alunga de la putere pe cei care le-au furat românilor şi statul şi avuţia naţională şi care poate adopta şi pune în practică prevederile acestei Constituţii. Trebuie, întâi, să-i alungăm pe uzurpatori de la conducerea statului, pe cale paşnică, prin alegeri, şi numai după aceea să începem reconstrucţia statului şi a ţării, cu ajutorul noii Constituţiei.

Formularul Listei de semnături este postat pe http://www.variantacojocaru.ro, la Secţiunea “Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor”, rubrica “Formulare”, de unde poate fi descărcat, multiplicat şi folosit pentru strângerea de semnături. Nu sunt admise decât semnături pe formularul tipizat, care are înscrise datele prevăzute de lege.

Conform legii, persoanele care strâng semnături trebuie să fie ÎMPUTERNICITE de către Comitetul de Iniţiativă, respectiv de Preşedintele acestuia. În acest sens, îi rog, pe toţi cei care vor să participe la acţiunea de strângere de semnături pentru susţinerea acestui proiect, să mă contacteze, la telefon, pentru a le trimite împuternicirea şi INSTRUCŢIUNILE de care au nevoie (telefoane: 021.310.4623; 0726.561.114; 0744.596.179; 0766.511.920).

Continuăm marşul spre LIBERTATE, BUNĂSTARE şi FERICIRE, obiectivele fundamentale ale poporului român, înscrise, pentru prima dată, în PREAMBULUL Constituţiei ROMÂNIEI.

Cu Dumnezeu, ÎNAINTE!
Constantin Cojocaru
12 februarie 2014 la 17:3o

3 thoughts on “Anunt : Constitutia cetatenilor, publicata in Monitorul oficial

 1. In primul rand, trebuie sa-l felicitam pe domnul Constantin Cojocaru si pe distinsii lui colaboratori, printre care genialul profesor Florian Colceag, pentru publicarea in Monitorul Oficial a Proiectului de lege privind Constitutia Cetatenilor.
  Am citit Expunerea de Motive, Preambulul si putin din continut. Dupa parerea mea, este o reala REVOLUTIE! O revolutie a adevaratei democratii, a adevaratei demnitati nationale, umane.
  Desi am unele observatii si cateva aspecte pe care nu le inteleg din cauza limitelor mele, cu toate ca stiu ca nu am pregatirea de specialitate necesara unor aprecieri de continut, oricat de nespecialist ai fi, nu poti sa nu remarci BUNA CREDINTA cu care s-a realizat, rafinamentul intelectual al creatorilor aceste opere.
  Nu exclud ca, in conditiile de la noi, sa fie o utopie sa crezi ca se va si adopta. Cunosc bine atat moralitatea, cat si nivelul real de inteligenta al romanilor, dar si pe ale celor mai vocali dintre tecuceni. Mai mult ca sigur ca vor cadea in capcana celor interesati sa obstructioneze.
  Dar noi, cei mai de rand, trebuie sa ne solidarizam cu aceasta Constitutie vizionara, dar si pragmatica, patriotica, justitiara! De un pragmatism de tip superior, nu de tipul vulgar, cu care se bat in piept politicienii momentului ca sa-si motiveze cleptomania.

 2. Comitetul de Iniţiativă al Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor. spune:

  CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR LA NAŞUL TV. !

  ÎNCEPÂND DE ASTĂZI,DE LUNI PÂNĂ JOI INCLUSIV,ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ,PE TERMEN NEDETERMINAT,NAŞUL TV. VA DIFUZA ÎNTRE ORELE 10.30 ŞI 12.00 O EMISIUNE,MODERATĂ DE MIRON MANEGA DESPRE CONŢINUTUL CONSTITUŢIEI CETĂŢENILOR.LA EMISIUNE,VOR FI INVITAŢI PROF.DR.COLGEAG FLORIN ŞI DR. ÎN ECONOMIE CONSTANTIN COJOCARU.CONSTANTIN COJOCARU VA RĂSPUNDE TUTUROR ÎNTREBĂRILOR TELESPECTATORILOR REFERITOARE LA CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR,PE DURATA TUTUROR EMISIUNILOR.

 3. Specificaţia conform căreia, Constituţia oricărui stat din lume este LEGEA FUNDAMENTALĂ a acelui stat, CARE STĂ LA BAZA ÎNTREGULUI SISTEM LEGISLATIV al statului respectiv şi nu numai această specificaţie ci, însăşi calitatea conţinutului ideatic al Constituţiei Cetăţenilor îi conferă acesteia caracterul unei legi complexe care impune schimbări structurale radicale ale întregii arhitecturi statale româneşti. Ea nu conţine nici un fel de „reglementări oarecare”, de suprafaţă sau superflue, totul este conceput cu o exactitate aproape matematică, în conformitate cu teoria statului organic şi al unui Proiect de ţară structurat pe principii ştiinţifice. Veţi observa, sunt convins, cât de curând, o recunoaştere a caracterului revoluţionar al Constituţiei Cetăţenilor şi în plan internaţional. Mai greu este aici, LA NOI…

Comments are closed.