Adolescent înviat de SMURD, la Tecuci

Parcul_Crang_Tecuci  A fost la un pas să se înece în balta din fostul Parc Zoo din Tecuci. O clipă de neatenţie, urmată de un apel disperat la 112 au făcut însă diferenţa între viaţă şi moarte în cazul unui băiat de 17 ani, plecat la scăldat, în torida (pe alocuri) lună iulie 2013. Tânărul nu a dispărut doar câteva clipe sub oglinda apei, ci minute întregi, salvatorii săi trebuind mai întâi să îl găsească în lacul în care îşi pierduse urma.
Lacul din fostul parc zoologic din Tecuci nu mai este demult o oază amenajată, pe deasupra căreia localnicii, în pauză de vizionat lei, pantere şi canguri pitici, să-şi clătească privirile. De altfel, şi întreaga Grădină Zoo a rămas doar o amintire în oraşul din nord-vestul judeţului.
Însoţit de prietena lui, tecuceanul Ionuţ C., de 17 ani, mersese azi-dimineaţă la scăldat (laolaltă cu alţi concitadini care încă folosesc în scop de agrement – fără ca acest lucru să fie oficial permis – zona vechiului lac al Parcului Zoo) pe strada Tecucii Noi.
În jurul orei 12, prietena băiatului a văzut însă că Ionuţ nu mai iese la suprafaţa apei. „La ora 12,13 avem înregistrat apelul pe 112, sesizând faptul că o persoană este în pericol de înec la lacul din fosta Grădină Zoologică din Tecuci”, a declarat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Eremia Grigorescu” Galaţi.
„Plecat imediat de la bază, echipajul de salvare ajunge în cel mai scurt timp la faţa locului, băiatul fiind scos la suprafaţă într-un decurs de 1,5-2 minute. Începute pe loc, manevrele de resuscitare au fost continuate de către paramedici, care au continuat aplicarea lor şi în ambulanţa care îl transporta pe adolescent spre Spitalul de Urgenţă din Galaţi”, a încheiat căpitanul Chiriţă.
Ca un miracol, în drum spre Galaţi, pulsul lui Ionuţ a revenit, băiatul putând să respire singur. El se află încă în stare de inconştienţă, fiind preluat de pe drum de către Ambulanţa de Terapie Intensivă venită din Galaţi „la întâlnire”, odată cu maşina doctorului SMURD.
Conform primelor declaraţii obţinute de la martori, adolescentul de 17 ani a petrecut în jur de 5-7 minute sub apă, în acest moment fiind un semnal îmbucurător faptul că el respiră fără ajutorul aparatelor.
Nu este pentru prima dată când intervenţia promptă a SMURD-ului (ca răspuns la un apel pe 112) este singura în măsură să dea o şansă Vieţii. Deşi emoţiile pentru familia tânărului tecucean nu s-au sfârşit, altul ar fi fost deznodământul în lipsa profesionalismului dovedit constant de către echipajele paramedicilor gălăţeni.

Sursa: presagalati.ro

One thought on “Adolescent înviat de SMURD, la Tecuci

Comments are closed.