Facebook stie aproape totul

facebook  Nu-ti amintesti ce ai facut pe Internet in ultimele 90 de zile? Facebook stie. Facebook urmareste vizitele pe care cei 800 de milioane de utilizatori ai sai le fac pe alte site-uri, chiar si dupa ce acestia s-au deconectat de pe reteaua de socializare.  Angajatii companiei pot vedea si cand oamenii care nu sunt membri Facebook intra pe internet, daca acestia au vizitat macar o data site-ul de socializare, scrie dailymail.co.uk.  Urmarirea functioneaza astfel: de fiecare data cand utilizatorul intra pe o pagina care are un plugin Facebook, cum ar fi popularul buton „Like”, compania primeste inregistrarea acestei vizite. Sunt inregistrate chiar si adresa IP, rezolutia monitorului, sistemul de operare si versiunea de browser.  „Urmarirea poate fi folosita pentru a afla inclinarea politica, religia, preferintele sexuale, problemele de sanatate sau faptul ca iti cauti un nou loc de munca. Exista tot felul de moduri prin care se pot forma pareri gresite despre oameni”, spune Peter Eckersley, director de proiect la o organizatie a drepturilor digitale.
Facebook este capabil sa retina datele tuturor site-urilor vizitate pe o perioada de 90 de zile, stergand permanent intrarile vechi si adaugandu-le pe cele noi.
Daca utilizatorul este logat pe contul de Facebook si navigheaza pe alte site-uri, vor fi inregistrate numele, adresa de e-mail, prietenii si toate datele asociate profilului.
Arturo Bejar, directorul de inginerie al companiei, a recunoscut ca Facebook poate afla pe ce site-uri intra utilizatorii dupa ce se delogheaza de pe platforma de socializare, insa a negat ca s-ar folosi de aceste date.
„Am spus ca nu o facem si nu am putea sa o facem fara o forma de consimtamant”

Sursa:   TehnoPOL.ro

Sursa foto: thepurplesharepoint.blogspot.com

One thought on “Facebook stie aproape totul

  1. Toate datele ajung conform documentelor semnate cu autoritatile americane , in baza legislatiei antiterorism la serviciile secrete americane, in special CIA SI FBI.

Comments are closed.