Web
Analytics
https://tecuci.eu

Haos la recensământ: INS a anunţat că se poate face şi online


sursa: anevar.ro

Institutul Naţional de Statistică modifică din nou, în mers, reguliele recensământului. În această dimineaţă, instituţia a anunţat că va autoriza o nouă procedură: aceea a autorecenzării. VEZI PAŞII CARE TREBUIE PARCURŞI ŞI DESCARCĂ FORMULARELE NECESARE.  „Pentru intensificarea ritmului de înregistrare al datelor în vederea finalizării recenzării tuturor persoanelor şi întregului fond de locuinţe până la data de 31 octombrie a.c., Secretariatul Tehnic Central al Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 recomandă persoanelor care locuiesc în Municipiul Bucureşti şi care nu au putut fi contactate de recenzor să opteze pentru metoda autorecenzării”, spune INS într-o declaraţie de presă.  Utilizarea acestei metode se recomandă persoanelor care dispun de utilităţile tehnice necesare şi doresc să furnizeze informaţii statistice prin această procedură.  „Sunt persoane care sunt greu de găsit la domiciliu şi recenzorii trebuie să revină de mai multe ori. Încercarea este numai pentru municipiul Bucureşti. Persoanele care optează pentru această metoda trebuie să trimită mail la primăria sectorului în care locuieşte şi să anunţe intenţia de folosire a uneia din metode pentru a fi luată în evidenţă”, a declarat Ştefan Trică, angajat la Direcţia Recensăminte INS.
Paşii care trebuie parcurşi pentru autorecenzare:
Trebuie accesată pagina www.recensamantromania.ro , iar de la secţiunea „instrumentar” se pot descărca formularele de recensământ.  Formularele trebuie completate.  Pentru transmiterea datelor sunt mai multe variante: prin poştă, scanate şi trimise pe mail sau pot fi duse la primăria de sector.

Sursa: realitatea.net


2 comments

  1. Tecucenii care nu au fost recenzati se pot prezenta la sediul primariei pentru acest lucru.Cei care nu se pot deplasa pot da telefon la primarie si stabili ora la care recenzorul sa se prezinte la domiciliul doritorului.Tot la primarie se pot reclama si recenzorii refuza din diverse motive sa va recenzeze s-au au un comportament necorespunzator.

Comments are closed.