Aici sunt BANII dumneavoastră!

Primaria tecuci  Primăria municipiului Tecuci a efectuat de la începutul anului 2013, 21 de cumpărări (achiziţii) directe care depăşesc echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro (fiecare). Potrivit OUG 34/2006 se pot achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, fără a exista obligativitatea organizării de licitaţii publice, în măsura în care valoarea achiziţiei nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 euro (fără TVA) pentru fiecare achiziţie de produse, servicii ori lucrări. Municipalitatea a plătit în februarie 2013, 31000 de lei (6889 euro –transformările sunt aproximative) către firma Bodo Invest din Iaşi pentru documentaţie în privinţa amenajării şi modernizării imobilului de pe strada Prundului – centru de zi Tecuci, unde locuiesc sinistraţii. Tot în februarie firma Tancrad a primit 65.599,13 lei (14.578 euro) pentru lucrări de reparaţii prin plombări cu mixtură asfaltică. Contractele de achiziţii publice conform art. 25 din OUG 34/2006 nu includ TVA. La scurt timp, în martie, primăria Tecuci a mai încheiat cu firma Tancrad un contract pentru întreţinere carosabil străzile 1 Decembrie, Cuza Vodă, Matei Basarab, Ştefan cel Mare, respectiv aşternerea a 100 de tone de beton asfaltic BA16, în cuantum de 65.214 lei (14.492 euro). Cel puţin doi din apropiaţii noii conduceri (dintre cei mai cunoscuţi) au beneficiat de contracte cu Primăria. Metro Service SRL (firma are aceeaşi adresă cu restaurantul La Pietricele!) a primit 39.776,1 lei (8839 euro) pentru un contract de prestări servicii de confecţionare tâmplărie PVC pentru adăpostul câinilor comunitari  şi alţi 50.121 lei (11.138 euro) pentru amenajare teren adăpost câini – pavat şi împrejmuit curte interioară. De asemenea firma Nelu Gălbenuş Import Export a primit 29.570,52 lei (6571 euro) pentru deszăpezire şi 55.096,44 lei (12.244 euro) pentru închiriere utilaje. Ambele achiziţii au vizat deszăpezirea şi au fost finalizate la aceeaşi dată – 25 martie. Se poate observa cu uşurinţă în majoritatea cazurilor tendinţa de a ocoli cu orice chip organizarea de licitaţii. Lista începută continuă, o puteţi consulta dumneavoastră accesând documentul aflat imediat sub articol. Încheiem menţionând că printre alte firme cărora li s-au vărsat în cont bani de la bugetul local s-au aflat MARCEL PROD, 60000 lei (13.333 euro) pentru servicii de montaj mobilier la primărie şi 52.314 lei (11.625 euro) pentru contractul cu obiectul achiziţiei plăci aglomerate, şi MANHATTAN IMPEX, 58000 lei (12.889 euro) pentru reparaţii tavane, pereţi şi coloane imobil Taxe şi Impozite. Pentru conceperea şi realizarea ziarului Tecuceanul şi a paginii web cu acelaşi nume, unde ar fi trebuit de fapt să găsim toate aceste informaţii privind administraţia locală, o altă firmă ieşeană (la început pomeneam de Bodo Invest), Carusel Brand Developement, a primit 21.891 lei (aproximativ 5000 de euro).  Fisierul cu toate atribuirile directe se poate descarca de AICI.

14 thoughts on “Aici sunt BANII dumneavoastră!

 1. Interesant de stiut daca Primaria putea achizitiona mobilier, aparatura birotica avand in vedere prevederea OUG 34/2009 la articolul 24 (ordonanta in vigoare):
  Art. 24. — (1) De la data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, autoritatilor si institutiilor publice prevazute la art. 21 li se interzice achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de:
  a) autoturisme, astfel cum sunt acestea definite la alin. (1) al art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 102/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
  b) mobilier si aparatura birotica, asa cum sunt prevazute la subgrupele 3.1. „Mobilier” si 3.2. „Aparatura birotica” din cadrul grupei 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale” din Hotararea Guvernului nr. 2.139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu modificarile ulterioare, precum si obiecte de inventar de natura acestora, in scopul dotarii spatiilor cu destinatia de birou.
  (2) Asigurarea necesitatilor de bunuri prevazute la alin. (1) se va putea face numai prin redistribuiri din cadrul aceleiasi institutii sau de la alte institutii publice.
  (3) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) si (2):
  a) autoritatile si institutiile publice nou-infiintate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in rimul an de functionare, daca acestea nu provin din estructurarea si/sau reorganizarea altor institutii publice, deja
  existente;
  b) achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din mprumuturi, din fonduri externe nerambursabile si din ondurile e cofinantare si prefinantare aferente, precum si din fonduri provenite din donatii si sponsorizari;
  c) obiectivele de investitii cu punere in functiune dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu conditia a in devizul general al lucrarii acestea sa fi fost prevazute ca prima dotare.
  (4) Achizitiile publice aflate in curs de desfasurare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se vor efinitiva pe baza prevederilor legale in vigoare la data initierii rocedurilor respective, numai in conditiile in care autoritatea ontractanta a transmis deja, pana la intrarea in vigoare a rezentei ordonante de urgenta, spre publicare anuntul sau nvitatia de participare.

 2. Un site se face cu 800-1000 lei.Plus domeniu cumparat permanent (inca 1000-1200 lei) in total 2200 lei (cel mai scump).Astea sunt preturile normale. Le gasiti oriunde pe internet. De la 2200 la 21891, diferenta se numeste jaf. Din banii nostri.

  1. Da-mi voie sa te contrazic. Ca o paranteza, cate website-uri ai construit pana acum? Daca raspunsul tau e un numar mai mare decat 1, ce procent dintre ele le-ai construit pentru 8 – 10 milioane? Tind sa cred ca esti informat eronat. A trecut demult vremea in care numele de domeniu + serviciul de hosting (gazduire site web) costa mai mult decat dezvoltarea website-ului propriu-zis. Pentru constructia unui website relativ complex (adica: CMS, multiple nivele de securizare etc.), cum ar fi website-ul unui ziar care se respecta cat de cat, un web developer profesionist va cere cel putin 500 – 750 euro. Sume de genul 150 – 200 euro va cere un elev de liceu care a „invatat” cum se „creaza” un website gratuit in WordPress. Rezultatele acestor „web developeri” de duzina se vede pe miile de asa-zise website-uri care te dezgusta din clipa in care le accesezi. Dar deja am deviat de la subiect. In ceea ce priveste numele de domeniu + hosting-ul pe 1-2 ani, costurile nu au cum sa se ridice mai sus de 500 lei.

   Referitor la jaful din buzunarul nostru, 100% de acord cu tine!

   1. Cred ca esti din gasca tepeanului. Mult ne mai prostiti?Preturile sunt umflate cu cel putin 50%, partea leului.

    1. Pari a fi foarte sigur pe afirmațiile dumitale când te grăbești a trage concluzii acuzându-mă cum că aș face parte din clica mafiotului corupt care ne conduce urbea după bunul lui plac, fără pic de respect față de legislație, în favoarea buzunarelor lui și, din păcate, în detrimentul nostru, al cetățenilor corecți și plătitori de taxe și impozite. Dacă ai să recitești, de data asta cu MAI MULTĂ atenție, ceea ce am scris eu mai devreme, ai să înțelegi că eu nu luam partea țepeanului, ci doar explicam faptul că un website construit în mod profesional valorează o sumă, e drept, mai mare decât 10 milioane (lei vechi), dar în nici un caz DOUĂ SUTE DE MILIOANE. Așa vă place să vă grăbiți unii să trageți concluzii înainte de a VĂ ASIGURA că ați ÎNȚELES și opinia celui pe care abia așteptați să-l acuzați. Mmmda. Ce pretenții să am? Trăiască România coruptă. Trăiască cetățenii români care se bat cu pumnii în piept că le pasă de ceea ce se întâmplă dar când e vorba de luat măsuri, se dau la fund ca broasca în apă. Apropo – pe cine ai votat, mon cher? Nu cumva pe „țepean”? Ia zi matale sincer 🙂

     1. Deacord 100% cu cele relatate de d-voasta ,dar din pacate cei care gindesc asa sunt putini ca sa nu spun cum spunea pe timpuri un boier domnitorului ” PROSTII,DAR MUILTI MARIA-TA” ( cer scuze daca nu am redat replica intocmai ,dar cred ca am citit-o acum 40 de ani).

     2. Ideea finala este ca acum orice cetatean care citeste a aflat adevarul.
      Si a aflat adevarata suma.Ca sumele pot diferi , e normal.
      Ca sumele sunt umflate ,nu mai e normal.

 3. Domnule/doamna ,,un alt cetatean” credeti ca primarul a vazut balamucul din coasta Catedralei? Eu cred ca nu, nu are cand pentru ca el vine la servici asa, din cand in cand…la cateva zile mai da pe la birou unde sunt maldare de hartii nesemnate nici macar de ,,doamna cu stampila”… Domnul are servici la frecventa redusa! Asa ca nu-l mai acuzati degeaba….

 4. Din pacate nu-mi vine sa cred ce imi aud urechile legat de primaria din Tecuci…e de-a dreptul scandalos!

  in ceea ce ma priveste pe mine, cand l-am ales pe dl Tuchel, am facut-o cu toata inima si cu cea mai mare incredere. din pacate…
  asteptarile noastre conteaza prea putin.

  cred ca dl Tuchel ar trebui sa se gandeasca macar la oamenii care inca mai asteapta sa vada schimbarile promise de domnia lui. de ceilalti care deja s-au saturat nici nu mai vorbesc.

  si…o sugestie…? primarie sau circ?
  dl Tuchel,treziti-va putin! cred ca ar fi fost mult mai ieftin sa chemati un circ sa-l amplasati in mijlocul orasului decat tot balamucul care se petrece acolo.

 5. La pomul laudat sa nu te duci cu sacul! cam asa este un prover si se aplica in cazul Primarului Tuchel cu varf si indesat!
  A fost laudat ca a facut si a dres in Tepu…
  Ce putem spune- contracte de deszapezire de mii de lei- iar in iarna strazile erau vai de capul lor( nu mai spun de trotuare- alea cred ca nu au fost incluse in contract), contracte de mii de lei pentru asfaltare si intretinere strazi- iar gropile sunt pe strazi ca ciupercile dupa ploaie,cica nu sunt bani- dar am impopotonat Tecuciul cu oua si iepurasi de Paste parca eram la tara.

  Asta e- ne spalam pe cap cu el pana la alegerile urmatoare- cand va veni un alt candidat insetat de putere si dornic sa-si umple buzunarele cu banii nostri.

 6. Ar fi interesante si achizitiile directe din anul 2012, imediat dupa alegerile locale.

 7. ce sa te astepti de la un primar care are …[continut neadecvat]- saraca primarie – ajunsa pe mainile d-lui Nepriceputeanu? Ce daca arunca banii aiurea? Stati sa vedeti ce amenajari si ce bani cheltuiti sa-si faca noul sediu unde erau serv. de taxe si impozite! Nu stiu cu ce o sa-l ajute daca va sta in lux sa rezolve problemele de administrare ale municipiului ca oricum el sta tare putin prin primarie! Vai de capul nostru cu asa primar ales prin frauda!

 8. Stiti ce este interesant? Curtea de conturi in loc sa controleze legalitatea acestoe ghesefturi useliste terorizeaza directori de scoli si licee, in special pe cei care nu au fost inlocuiti pana acum de mafia uselista.Controlori de la curtea de conturi au cerut procesele verbale de la controalele auditului efectuate la institutiile de invatamant. Si nu le-au gasit, deoarece primarul ,in mod ilegal a desfiintat acest birou din cadrul primariei si nimeni nu stia pe unde sunt. In schimb a semnat o decizie pentru contabila sefa, prin care aceasta primeste si atributiuni de auditor, bineinteles ilegal. Bun. Nu stiti cine e tipa? tepeanca poreclita de salariatii primariei ,,botoasa cu fusta scurta”, de o impertinenta si tupeu iesit din comun, care le spune functionarilor din primarie ca sunt tinuti pe functii din mila ei si a primarului, ca sunt prosti si au cacat in cap etc, etc.Dar e proasta de bubuie. Daca nu stiati va spun eu, de 8 ori au trimis-o inapoi functionari de la finantele din Galati cu bugetul consolidat, pe care nu a stiut sa il faca. Basca faptul ca de un an ocupa acest post ilegal.Dar Curtea de conturi nu are treaba cu asta, speram sa vina cat mai repede DNA-ul, a intrat el Becali la puscarie, daramite unul ca Tuchel.

 9. Felicitari, este o informatie utila, care arata adevarata fata a „conducatorilor nostri iubiti”! Se observa in mod clar profilul firmelor agreate de Primarie. Trebuie sa aiba ZERO angajati, sau sa fie pe pierdere, sau daca nu, sa fie firme de casa, sustinatori in campanie.

Comments are closed.