Alexandru Dan Dumitru, alearga pentru Radu

Alexandru Dan Dumitru_tecuci.eu  Dupa ce anul trecut pentru intreaga activitate de voluntariat am fost selectat sa port  Flacara Olimpica in numele tuturor comunitatilor romanesti din UK aratand ca si romanii fac lucruri minunate, anul acesta am initiat alte doua proiecte de caritate. Primul proiect din 2013 a fost  campania „Alerg pentru Radu”. Radu este un copil de 9 ani din Iasi care anul trecut in noiembrie a fost diagnosticat cu limfom ganglionar  de tip Hudgkin. Participand la Maratonul caritabil de la Manchester am vrut sa le aduc parintilor speranta  si dovada ca si romanii din strainatate sunt implicati in acte de caritate si nu raman indiferenti la problemele celor din tara.  Gandidu-ma la cei care mi-au trimis mesaje de incurajare dar mai ales la Radu am reusit sa termin maratonul de la Manchester in 3 ore 42 minute si 41 secunde. Cel mai plat traseu de maraton din Marea Britanie si-a spus cuvantul.
26 de secunde de liniste si 26 de secunde de aplauze au fost trimise victimilor de la Boston inainte de start. Publicul a fost exceptional. Organizarea de exceptie. Vremea tipic englezeasca dar am avut noroc ca nu a plouat. Greu de crezut ca exista in lume un alt marathon cu organizarea si spectatorii orasului Manchester asa de mandrii ca au doua echipe de fotbal dintre cele mai cunoscute  din lume. Pe parcursul celor 42 de kilometrii locuitorii diferitelor comunitati locale din Manchester s-au intrecut in organizare, duminica seara fiind desemnata cea mai pregatita comunitate.Linia de sosire a fost in fata stadionului Old Traford, gazda echipei Manchester United.
Dintre cei 10000 de participantii din 70 de tari , am avut placerea sa fiu singurul roman. Doresc  cat mai multi romani la astfel de evenimente!
Sunt mandru ca fac parte din aceasta familie mare a maratonisitilor care nu tine cont de varsta, religie, culoare si mai ales de cat de mic sau mare este sufletul fiecaruia.
Pentru toti cei care vor sa ma sustina in acest proiect caritabil, va rog sa-mi srieti la adresa danfdumitru@yahoo.com
In luna iunie a anului curent ma pregatesc sa sar cu parasuta de la distanta de 15000 picioare (5 km), cel mai mare in UK pentru amatori. Fondurile stranse din aceasta actiune vor merge la Fundatia : Cancer Research
Viata continua, actiunile de caritate prin alergat continua, maratoanele continua!

Cu respect si multumiri
Alex Dan Dumitru
Purtator al Flacarii Olimpice
Londra 2012