Web
Analytics
https://tecuci.eu

CL Tecuci a aprobat înfiinţarea a 6 societăţi. Toader, prezent la EXTRAORDINARĂ


Include VIDEO –  În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Tecuci de joi (ora 16) s-a aprobat înfiinţarea mai multor societăţi, argumentele din expunerea de motive a proiectelor fiind următoarele: “O administrare eficientă a bunurilor şi serviciilor de interes local presupune organizarea unor societăţi care să concesioneze bunuri ce aparţin domeniului public al UAT Tecuci, în vederea asigurării prestării serviciilor publice pe fiecare domeniu (salubritate zone verzi, colectare deşeuri, administrare cimitire, pieţe, oboare) şi nu cumulate toate într-o singură societate. Astfel se poate urmări mai uşor eficienţa activităţii respective, se pot face investiţii cu banii obţinuţi din prestarea serviciilor şi nu în ultimul rând se pot crea noi locuri de muncă”.  Înainte de a fi aprobate noile societăţi s-a votat modificarea actului constitutiv al Sc Zone Verzi Tec Srl (fostul Ecotec). Capitalul social subscris al fiecărei societăţi noi este 200 de lei. Capitalul social este împărţit în 20 de părţi sociale, în valoare de 10 lei fiecare şi care aparţin 19 părţi sociale UAT Tecuci, 1 parte Sc Zone Verzi Tec Srl. Societăţile înfiinţate, administratorii şi directorii executivi care le conduc sunt următorii: Rampa Rateş Srl Tecuci (obiect principal de activitate: colectarea şi depozitarea deşeurilor) – administrator Angelu Hulea, director executiv Florin Ştefan; Eco Grup Tec Srl (colectare şi transport deşeuri) – Mircea Lupaşcu şi Daniel Goia; Pieţe Prest Tec Srl (administrarea imobilelor pe bază de tarif sau contract) Daniel Grosu şi Dănuţ Pintilie; Obor Grup redenumită Zooland Tec Srl (administrarea imobilelor pe bază de tarif sau contract, închirierea bunurilor imobile proprii sau din domeniul public) Iulian Mocanu şi Ştefan Curteanu; Ecoprest Tec Srl (întreţinerea căilor publice – măturat, spălat, stropit – curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice, transportul deşeurilor numai în spaţii amenajate ce fac parte din domeniul public) Tudor Câmpanu şi Constantin Moiceanu, Cimitirul Eternitatea Srl Tecuci (administrarea imobilelor pe bază de tarif sau contract şi activităţi de pompe funebre) – Daniela Maroş şi Adrian Naum.

Administratorul şi directorul executiv al Sc Zone Verzi Tec Srl (fostul Ecotec) sunt Iulian Mircea, respectiv Vasilache Badiu. Au fost aprobate apoi 3 proiecte vizând asigurarea dotărilor necesare funcţionării, a cofinanţării cheltuielilor eligibile pentru achiziţionarea dotărilor şi cheltuielilor neeligibile aferente acestora precum şi a cheltuielilor de funcţionare ulterioară şi de păstrare a destinaţiei sociale a obiectivului ”Amenajare şi modernizare imobil strada Prundului (unde locuiesc 50 de sinistraţi) –  centru de zi pentru persoane defavorizate Tecuci” pentru o perioadă  de cel puţin 10 ani de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor de investiţii finanţate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Proiecte noi pe ordinea de zi

Ordinea de zi a fost completată cu următoarele puncte: proiect privind desemnarea reprezentantului legal în Adunarea Generală a Sc Apă Canal Sa, proiect privind modificarea art. 1 alin. 3 din HCL 47 din 2012 privind participarea municipiului Tecuci ca acţionar la constituirea operatorului regional Calorgal Sa şi delegarea gestiunii serivicului de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat în Tecuci (Primarul Ţuchel: “Ne-am dori să facem încălzire în sistem centralizat în Tecuci, nu avem resurse, dar asocierea cu Calorgalul ne dăm măcar perspectiva că putem atrage fonduri pentru a încerca să facem încălzire centralizată chiar şi parţial în oraş”), proiect privind încheierea unui contract de asistenţă şi reprezentare juridică a CL în instanţă în dosarul 6521/3/2013, cu avocatul Dan Frâncu, proiect privind acordarea unui ajutor de urgenţă, aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unui teren în suprafata de 4 mp pe str 1 Dec. 1918 nr. 146 (pentru un panou publicitar).

Mircea Nicu Toader  Mircea Toader a participat la şedinţă în calitate de deputat şi a avut mai multe intervenţii pe parcursul acesteia. “În funcţie de timpul pe care-l am vreau să particip şi eu la şedinţele dvs. nu pentru a vă monitoriza activitatea ci pentru a putea interveni acolo unde este cazul tot în avantajul tecucenilor”. Secretarul Narciza Mitruţ a anunţat că Vasile Dănăilă Pazvante şi-a depus la 31 ianuarie demisia din funcţia de consilier.


7 comments

 1. Incalzire centralizata ? Daca se facea un concurs ” Cea mai idioata idee „, aceasta ar fi fost fara indoiala pe podium ! .
  Debransarea de la sistemul centralizat a fost cel mai bun lucru. Nu riscai sa stai in frig daca vecinii de scara nu-si plateau factura !
  Si apoi , atat cat scrie pe contorul tau de gaz , atat platesti .
  Macar la factura de gaz si curent nu mai platesc si smecherii pusi de primarie sau mai stiu eu ce pierderi inventate .
  Necazul este ca aceste idei se pun in practica pe banii nostri .
  Asa a spus si celalt primar , ca trecerea distributiei de apa la Sc Apă Canal Sa , va fi in scopul atragerii unor fonduri . Rezultatul a fost scumpirea apei cu aprox. 600%.
  Avem nevoie de Calorgal si de cele 6 societati infiintate , ca de apa-n pantofi !
  Ma gandesc eu ca daca primarul si consilierii ar dormi la acele sedinte , ne-ar costa mai putin . E drept ca si cleientela politica ar castiga tot mai putin.
  S-a facut o consultare a populatiei pe tema asta ?
  Si acum , urmeaza cosmarul trasului tevilor prin apartamente ?!?!?
  Ar trebui sa le fie rusine !

 2. Prima parte am inteles-o! IMpartirea ciolanului in mod public! Sa stim si noi, ca dosr totul este transparent, nu?
  Ce n-am inteles, este problema legata de noul proiect „privind serviciu de producere distribuţie şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat în Tecuci”
  In ce masura acest serviciu ar fi util tecucenilor? (majoritatea „descentralizati” si in regim propriu privind alimentarea cu energie termica…) si zice Primarul Ţuchel: “Ne-am dori să facem încălzire în sistem centralizat în Tecuci…” Cine sunt cei care isi doresc? Si de ce?

 3. ERA SI NORMAL CA NENEA TUCHEL SA ISI ADUCA OAMENII LUI SI SA CONSTITUIE CELE 6 SOCIETATI CARE SA MANANCE BANII TECUCENILOR.EX.DIRECTORUL PIETE SALARIU 4000 LEI ,ADMINISTRATOR 2000 LEI.DE AIA TRAIM IN TECUCI MAI RAU DECAT LA TARA.SE POATE VERIFICA CU OCHIUL LIBER.

 4. Mi-am frecat nicutronii…ă..ă…neuronii să îmi dau seama cum vor fi poftiţi la ciolan, trepăduşii politici. Ei uite că la asta nu m-am gândit. Mi-au venit şi mie nişte idei, poate le aplică primarul. Să împartă oraşul în zone şi să pună câte un ajutor de primmar în fiecare zonă, cu aparatul birocratic necesar, adică o secretară, un şef de birou şi 4-5 conţopişti, şi normal maşină în dotare. Dacă îl împarte în şase zone, mai poate da câte un cozonac la vreo 40-50 de inşi. Să înfiiţeze Biroul de gropi, cu vreo 10 angajaţi care vor străbate străzile oraşului şi vor semnala toate gropile apărute în asfalt, sau în pământ acolo unde nu este asfalt. Şi s-ar mai găsi câte ceva de ros la ciolanul puterii locale. important este că această veste mi-a făcut ziua plăcută. Am râs cu poftă, mai ales când primaria demonstrează, a n-a oară, că vitele din Tecuci, recte cei ce i-au ales, rămân vite. Muget duios fudulilor !

 5. Foarte importante proiectele noi de pe ordinea de zi. Nu masuri in vederea realizarii unui mediu prietenos, nu atragerea de firme tecucene, care sa creeze noi locuri de munca pentru o stabilitate financiara a comunitatii.
  Doar rasplata electorala, nimic pentru cetateni. Schimbari de denumiri, infiintari de posturi de conducere.
  Sedinta s-a desfasurat dupa un mecanism foarte simplu. S-a votat pe banda, nu au fost permise dezbateri, comentarii,iar daca s-a incercat acest lucru, au fost inabusite intr-un mod agresiv,arogant.
  Este valabila expresia: ” ciocul mic, acum noi suntem la putere”.

  Rog cetatenii municipiului Tecuci sa vina in numar cat mai mare la Sedintele Consiliului Local Tecuci, pentru a arata ca le pasa, pentru a vedea cum sunt cheltuitii banii lor si nu numai. Comunitatea trebuie sa se implice activ, altfel destinele Tecuciului vor fi transate din birouri.
  Va astept, eu personal am intentia sa ma implic inacest proiect.

  1. Dacă aceste şedinţe vor fi convocate în timp real şi nu ireal ; şi dacă vor fi anunţate şi publicului, nu numai consilierilor locali, şi în acest caz doar cu 2 ore înainte de şeinţă, atunci, NOI /ION , din Tecuci, vom putea participa, chiar activ, la ŞEDINŢELE CONSILIULUI LOCAL TECUCI. Dar pînă atunci, ne amăgim că e doar ipotetic să participăm la aceste şedinţe şi să ne mai şi exprimăm opiniile,părerile, dorinţele, propunerile sau criticile.

 6. Cred că,electoratul tecucean este într-o eroare de aproape un an…oare numai de un an ?!…Vroiam să zic că,datorită acestei erori,Consiliul Local,în componenţă covârşitoare roşu-gălbuie,vocea tecucenilor nu se mai poate face auzită,decât din ce în ce mai slab…poate,până la dispariţia completă din „spectrul” undelor sonore ale societăţii civile…Doamne Dumnezeule,este strigător la cer cum, pe liberalii corciţi cu pesedeii,îi doare direct în pix de tot ceea ce nu aparţine zonelor lor de interes…Tecucenii au votat covârşitor astfel încât,Consiliul Local nu poate zice nici pîsss…! Sau dacă ” zic” ceva,exprimă aceleaşi puncte de vedere cu ale partidelor care i-au propulsat la „butoane”…ceea ce ar fi normal…Consilierii „puterii” nu sunt nici afoni,nici prost documentaţi…dimpotrivă,sunt de acord cu măsurile prin care se pot plăti „datoriile postelectorale”…chiar dacă,o oarecare întârziere se face simţită…Problema este că,prezenţa lui Mircea Toader,fostul păpuşar şef al PDL ului,la comiterea unor astfele de acte care se doresc a fi ale unui manageriat de excepţie (!),ajută precum o frecţie la piciorul de lemn cu care tecucenii au votat…zic eu,părerea mea…Dimpotrivă,tare mă tem,că „pe sub masă”,rămăşiţele PDLului îşi freacă indecent,piciorul prins cu jartici portocalii,de celelalte jartici…cînd galbene…când roşii…c-aşa-i în politică…părerea mea…Oricum,nota de plată,ceva mai umflată după acest exerciţiu de management infantil,va goli buzunarele tecucenilor…prin care suflă deja vântul…nicidecum ale PDL ului,PNL ului sau PSD ului…părerea mea…

Comments are closed.