Criză de identitate: Ziarul Primăriei şi-a pierdut busola

Ziarul Tecuceanul  Obiectivele ambiţioase ale ziarului primăriei, trâmbiţate cu câteva luni în urmă, înainte de lansare (transparenţa în comunicare şi o mai corectă informare a locuitorilor municipiului Tecuci privind activitatea Primăriei) abia dacă au fost atinse parţial (sunt un scump, nu-i aşa?). Consemnarea serbărilor şcolare şi a evenimentelor culturale din oraş este importantă dar nu şi suficientă. În planul de marketing pentru ziar realizat de o firmă ieşeană se preciza – în expunerea de motive – că se vor regăsi, atât în ediţia electronică cât şi în cea printată, deciziile luate de municipalitate şi consiliul local, articole şi statistici despre lucrările şi direcţiile Primăriei, proiecte în curs de derulare… Cam subţire faţă de ce s-a propus iniţial, nu credeţi? Enumerarea proiectelor de pe ordinea de zi a consiliului local şi prezentarea câtorva aspecte care pun într-o lumină bună administraţia e mult, mult prea puţin. Revolta multora dintre tecuceni este justificată prin faptul că publicaţia este alimentată cu bani publici, deci aşadar şi prin urmare tre’ să dea socoteală.

Pe când de la un ziar pro administraţie la unul pro Tecuci?

Comentariile nefavorabile nu sunt aprobate, avem dovezi palpabile trimise de cititori (vezi imaginea de la subsol), în schimb pe ediţia electronică apare acest laudaţio sub articolul Schimbări în piaţa centrală:

„Domnule Primar, va apreciez pentru entuziasmul de care dati dovada. Va sugerez sa nu dati inapoi si sa va lasati intimidat. sunteti chiar un barbat de apreciat pentru ordinea care doriti sa o faceti in tecuci. Trebuie sa terminati cat mai repede cu incompetentii de functionari din primarie care au adus orasul la stadiul acesta. Va aprecieez si pentru faptul ca ati ales sa o tineti aproape pe stimabila doamna arhitect Chitu Aura. Este intradevar o somnitate si o emineneta arhitecta foarte bine pregatitata profesional. Este o doamna cu maniere si foarte eleganta. Stim cu totii ca va este greu si va luptati cu incompetenta care planeaza in toata primaria. Este ca si lupta dintre bine si rau dar ca in toate povestile binele va triumfa. Speram ca in curand o sa terminati cu pleava din Primarie si sa ii inlocuiti cu oameni competenti pentru a va apuca de treaba. cu multa stima si respect deosebit” – semnat de „geta”. Ideea că pentru dezastrul din oraş sunt responsabili funcţionarii Primăriei ne mai este transmisă în articolul Primarul Ţuchel ”bombardat” cu 21 de reclamaţii: toate nefondate!:” (…) edilul a replicat că este dezamăgit de indisciplina care bântuie în instituție. Suntem extrem de slabi ca și performanță, și, în acest stil nu vom reuși să facem pașii pentru a ajunge la normalitate. Avem foarte multe de recuperat, eu am făcut promisiuni tecucenilor, deja a trecut un an și trebuie recuperare rapidă pentru a ajunge la nivelul așteptărilor cetățenilor. Orașul stă pe loc și datorită nouă, a felului de a ne face treaba, tecucenii vin și plătesc taxe-impozite, vin peste așteptările mele, deși rezultatele în stradă sunt zero (…)”. Dacă edilul nu reuşeşte să conducă “echipa” primăriei atunci ar trebui să lase locul altuia, nu să se plângă, mai ales că mulţi dintre funcţionari mi-au mărturisit că sunt trataţi necivilizat de către primar, atmosfera de lucru având un rol important în ecuaţia perfomanţei. Dacă vrea să-i schimbe cu orice preţ trebuie să caute pârghiile legale. Scuze de v-am obosit prea tare, vă invit în continuare să citiţi un articol de interes public maxim de pe tecuceanul.ro “Efectele expunerii la soare”, copiat integral fără menţionarea sursei de pe www.catchy.ro.

Comentariu neaprobat pe tecuceanul.ro (în aşteptare) :

comentariul neaprobat

4 thoughts on “Criză de identitate: Ziarul Primăriei şi-a pierdut busola

 1. Din pacate, avem de-a face cu o lume paralela, a viselor, creionata cu atata patima de ziarul de propaganda Tecuceanul, eliminand orice reactie negativa, orice critica. sau recomandari.
  Mie personal nu mi-au fost aprobate nici comentarii pozitive, testand toate variantele posibile, atat in varianta online a ziarului platit din bani publici, cat si pe pagina de facebook. Imi era foarte usor sa semnez cu vreun pseudonim, sa postez de la un ip diferit, insa, de cand fac comentarii publice, am preferat sa le postez in numele meu, neacoperindu-ma de anonimat.
  Am afirmat de nenumarate ori aspectul abuziv al acestei publicatii, creata doar pentru automultumirea proprie si indoctrinare, inducerea unei stari de bine,
  Exista persoane care traiesc in lumea lor, iar cand ajung in pozitii cheie, ca de obicei, se gasesc un numar de persoane sa linguseasca, sa le consolideze visul. Se stie ca acestia pot beneficia mai usor de avantaje daca nu fac alceva deca sa aprobe, sa fie de acord!
  Daca nu discerni intre ceea ce iti doresti si realitatea cruda, atunci nici nu vei fi capabil de nimic constructiv.
  Dar, intr-o democratie, pentru a preveni astfel de fapte si fenomente, opozitia are un rol important si opinia publica, catatenii.
  In lipsa reactiilor, am ajuns unde am ajuns, si lucrurile evolueaza.
  Pana cand? O intrebare la care ar trebui sa raspunda fiecare dintre noi, intrebandu-ne in acelasi timp, de ce s-a ajuns aici?
  Nepasare,indiferenta, ignoranta, vot negativ, nevoii, iata doar cateva cauze posibile.
  Dar oricare ar fi raspunsul la aceste intrebari, o singura afirmatie este valabila pentru toate: suntem responsabili de asta, datorita noua se intampla, suntem complici mai mult sau mai putin!

 2. FRATILOR ESTE JIGNITOR PENTRU PROFESIA DE JURNALIST SA O ASOCIATI DE NUMELE ACESTEI AGRAMATE…CITI „ARTICOLELE” SALE, SUNT DE UN AGRAMATISM, DE O PLATITUDINE INFIORATOARE… NICI LA GAZETA DE PERETE A UNEI SCOLI GIMNAZIALE NU GASESTI ASEMENEA ENORMITATI LINGVISTICE… MA INTREB CUM A PUTUT FI ANGAJATA FEMEIA ASTA PE UN ASEMENEA POST, CE PREGATIRE ARE, CA DE EXPERIENTA NU MAI VORBIM, IERI ERA DE BRAT CU PAZVANTE INJURANDU-L PE TUCHEL SI ACUM PUPA MANA LUI TUCHEL… CATA UMILINTA, CATA MIZERIE MORALA… ASTA ESTE REFORMA USL… O GLOATA INFOMETATA, AGRAMATA… UN KHITSCH POLITIC REPREZENTAT LA VARF DE UN FOST MILITAR (POATE CHIAR DOI) REJECTAT DE SISTEM DATORITA „CALITATILOR” OFITERESTI… TRISTA CONSTATARE DUPA 23 DE ANI DE DEMOCRATIE ORIGINALA….!

 3. Ganditiva fratilor cum sa faca performanta un colectiv de oameni care sunt batjocoriti zi de zi, li se taie din salariu in mod nejustificat sunt mutati de pe un post pe altul din trei in trei luni, si in ultima instanta dati afara! (cum s-a intamplat cu secretara primariei Mitrut, juristul Borsan casierii Constantin). Printre diversionisti nkvd-isti se numara si contabila sefa ce jigneste in mod gratuit si suburba functionarii institutieie! Mai putem adauga si Doamna cu stampila care detine semnatura primarului si isi aroga atributiunile edilului, mai mult aceasta lady al washingtonului tecucean a ajuns sa puna lacate pe fisetele salariatilor si sa sechestreze mapele professionale ale acestora!

 4. Pai acesta publicatie Scanteia organul de partid al clasei muncitoare tradus Tecuceanul organul (si nu e o vulgaritate) al primarului Tuchel nu aproba critica nici macar pe facebook! Acesta este indicat doar pesoanelor carora le plac povestile si legendele, povestite cu mare fast de catre marea ziarista Alina Popa! Restul, cine nu este de acord sunt doar o masa de oameni ce nu au legatura cu realitatea, tinde sa ne convinga ORGANUL PRIMARULUI TECUCEANUL!
  Sa le fie rusine, mai ales acestei doamne care crede ca face presa sau face un bine orasului, scriind la acest ziar mincinos si de propaganda, se face partasa sutelor de crime morale savarsite de acest regim. Alina Popa RUSINE RUSINE RUSINE nu esti capabila sa iei atitudine si te ” [xxx] ziaristic fiind vorba” pentru cativa lei !!!
  Iar primarului ii cerem DEMISIA pentru procesul de 8 miliarde de lei pierdut si pentru nesimntirea de care da dovada in fiecare zi, acum a ajuns sa dea vina pe functionari primariei ca nu a reusit el sa isi mentina minciunile/promisiunile din campania electorala!
  Cum sa funcioneze acel personal cand el il terorizeaza impreuna cu troica sa de doamne cu stampilele!
  Tuchel prieteneste ti-o spunem folosind o formula istorica „iesi afara javra ordinara” si a-si spune ca si acum, ca si atunci se potriveste de minune!

  IRL Tecuci

Comments are closed.