Revista „Tecuciul literar-artistic”, premiată la Galaţi

Tecuciul Literar Artistic  De Ziua Culturii Naţionale, la Galaţi a avut loc cea de-a VII-a ediţie a Galei premiilor revistei „Dunărea de Jos”, în cadrul căreia au fost distinşi oameni de cultură, scriitori, directori de instituţii.  Premiul „Constantin Buzdugan” (fondatorul publicaţiei ”Dunărea de Jos”), pentru dezvoltarea fenomenului revuistic de calitate, i-a revenit singurei reviste recompensate cu vreo distincţie, „Tecuciul literar-artistic„. Premiul i-a fost înmânat redactorului-şef, prof. Eleonora Stamate, însoţită la eveniment de Ştefan Oprea, directorul Societăţii Culturale ”Ştefan Petică”. Prof. Stamate i-a adus şi un omagiu poetului naţional, recitând la statuia acestuia din parcul ce-i poartă numele, poezia „Domnule Eminescu”. De pe plaiuri tecucene, a mai participat în mod activ la evenimentul organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, scriitorul Ionel Necula. Luni, serbarea Luceafărului poeziei româneşti a continuat. În acest sens prof. Eleonora Stamate a organizat împreună cu elevii Şcolii Nr. 10, în amfiteatrul unităţii educaţionale, un program artistic sub genericul „Eminescu şi lacrima lui, Grigore Vieru”.

 

Revista ”Tecuciul literar-artistic” împlineşte în aprilie 2012, 6 ani de la apariţie.

Caseta redacţională: Dr. Petru Blaj – director executiv, Eleonora Stamate – redactor-şef, Florentina Golea – secretar de redacţie, Avram Costel Dan – tehnoredactare.

Redactori: Dan Movileanu, Vasile Sevastre Ghican, Tănase Dănăilă, Paul Blaj, Petru Dinvale, A.G. Secară, Ion Manea, Nicolae Chiscop, Acad. Mihai Cimpoi, Acad. Nicolae Dabija, Viorel Dinescu, prof. drd. Narcisa Florentina Boldeanu, Vasile Tărâţeanu, Valeriu Matei.

11 thoughts on “Revista „Tecuciul literar-artistic”, premiată la Galaţi

 1. Ei daca tot aveti bunavointa sa imi raspunde-ti la comentariile mele, presupun ca lucrati la acest site, nu crede-ti ca ar trebuii ca ,,politica” fiecarui site cum este si cel in cauza sa fie publicata sa stie si nenea cetatean ce scrie si ce nu…

  1. Da, asa este recomandat pentru un website de calitate. Am facut o scurta verificare si am observat ca exista minime recomandari pentru cei care scriu comentarii. Noi consideram ca unele carente in acest tip de ziar online se pot indrepta pe parcurs si cu ajutorul recomandarilor sau reclamatiilor vizitatorilor. Nimeni nu e perfect.

 2. Trebuie sa folosesc ocazia sa spun un adevar care trebuia spus: daca ar participa la un concurs al revistelor on-line, redactia tecuci.eu ar merita un premiu.
  Pacat ca tecucenilor le este cam lene sa foloseasca tastatura si lasa sa se inteleaga ca suntem atat de putini…

  1. Va multumim! Aprecierea dumneavoastra ne obliga. Ne-am propus sa ramanem consecventi.

 3. Felicitari si multa energie creatoare doamnei Stamate si colaboratorilor dumneaei!

 4. Imi pare rau ca s-au rarit revistele asa mult, si ma refer la cele despre care citeam noi la Romana, cu intelectuali care isi publicau operele in reviste, as vrea sa avem si noi asa ceva

  1. Nu sunt singurii. Tecuci.eu a refuzat sa publice comentarii care nu corespund politicii de redactare. Sunt multi tecuceni care stau la caldurica, in umbra anonimatului si incearca sa scoata castane din foc cu mana altora. Altii folosesc un limbaj violent sau calomnios. Daca neaprobarea acestui tip de comentariu se numeste cenzura, atunci da, si noi cenzuram postarile.

   1. S-a intamplat altaceva, au extras ce le convenea din comentariul meu si au postat ce le-a convenit lor, comentariul meu nu continea injurii sau calomnios

    1. Poate ca aveti dreptate. Dar am vorbit si de politica redactionala. Poate ca asta nu a fost tocmai agreata.

Comments are closed.