Zilei Copilului i-a fost dedicat la Tecuci un întreg weekend

Concurs biciclete_tecuci.eu  Bucuria copiilor, nepreţuită! Zilei Copilului i-a fost dedicat la Tecuci un întreg weekend. Vineri, în Parcul 1 Mai, la ora 9.30 s-a dat startul concursului de biciclete organizat de Primăria Tecuci în parteneriat cu Romprest. Au mai urmat întreceri de role şi trotinete, la finele cărora copiii au fost răsplătiţi cu diplome şi cadouri. După terminarea concursurilor a avut loc un program artistic pregătit de Casa de Cultură. Ziua Copilului a continuat sâmbătă şi duminică în Parcul de pe bulevardul Victoriei prin organizarea fazelor superioare ale concursurilor, altor programe artistice de către instituţiile educaţionale, de cultură, etapei judeţene a competiţiei ”Dance Art”, iniţiată de Clubul Copiilor în 2010. Duminică la ora 13, Primăria şi Radio Tecuci i-au adus pe scena din parc pe Pavel şi Cleopatra Stratan. Îndrăgita solistă a interpretat alături de tatăl ei melodiile de pe cel mai recent album iar la final piesa care a făcută-o cunoscută: ”Ghiţă”. Pavel Stratan a menţionat posibilitatea deschiderii Magazinului Cleopatra Creativ şi la Tecuci (cleopatracreativ.ro). Conceptul este interesant dar tendinţa de a o transforma pe Cleopatra într-un brand este regretabilă. Pavel a adus spre a împărţi fanilor caiete ce fac parte dintr-o viitoare linie de rechizite şi accesorii pentru copii cu imaginea Cleopatrei.

Alte acţiuni derulate la 1 iunie

Biblioteca Municipală a găzduit, vineri, cu ocazia Zilei Copilului vernisajele expoziţiilor realizate de elevii Şcolii Nr. 1 Barcea, coordonaţi de profesorul Geanina Lupu, şi elevii Şcolii Nr.1 Matca îndrumaţi de cadrele didactice Gina Chirilă şi Cătălina Beatrice Ariton. Şcoala Nr. 6 a luat parte la o acţiune la nivel naţional demarată de zibo.ro, o reţea de socializare a copiilor şi părinţilor din România. Scopul a fost atragerea atenţiei părinţilor asupra faptului că e nevoie de mai mult timp petrecut împreună cu copiii. Sub îndrumarea profesorilor Eugenia Groza şi Lăcrămioara Bostan, elevii claselor V B şi VI B au purtat în curtea şcolii, în intervalul orar 11.45-12.15, ca şi alţi şcolari şi preşcolari din România, pancarte cu desene şi următorul mesaj: “Mami, tati, astăzi ai timp să petereci o oră cu mine”. Fiecărui elev i-a revenit o planşă cu una din litere pentru a construi mesajul menţionat. Timp de o zi privirile tecucenilor care au trecut prin centrul oraşului au fost atrase de două expoziţii inedite ale Muzeului Mixt în colaborare cu Casa de Cultură prin care s-a dorit redecorarea exteriorului unor clădiri precum Galeriile “Gheorghe Petraşcu” şi sediul central al instituţiei partenere în această acţiune. Pe perimetrul dinaintea intrării în Casa de Cultură echipa muzeului a amplasat panouri cu lucrări de artă ale elevilor Şcolii Nr. 11 şi Colegiului Naţional “Spiru Haret”, coordonaţi de prof. Constantin Ilaş. Exteriorul şi coloanele Galeriilor au fost decorate cu lucrări din patrimoniul instituţiei muzeale, aparţinând foştilor elevi, din perioada ‘74-’94, ai profesorului şi artistului Ştefan Buţurcă. “Am dorit ca tot exteriorul acestui spaţiu să devină cultural, artistic, decorativ, altfel perceput decât în mod obişnuit. Este şi un protest al meu faţă de ce se întâmplă aici: copiii scriu pe uşi, pe coloane, lipesc gume, lasă gunoi”, a precizat custodele Galeriilor, muzeograful Lucia Gologan.

Cleopatra si Pavel Stratan_tecuci.euScoala 6 - actiune zibo.ro_tecuci.euRedecorare exterior_tecuci.eu

8 thoughts on “Zilei Copilului i-a fost dedicat la Tecuci un întreg weekend

 1. Vai mama ,dar multe sau schimbat de cand am plecat din oras,Vad ca toti va ingrijorati din ce sa platit spectacolul,Asta o faci din ce cauza?,Nu mai aveti ce barfi si nah..

  1. Stimabile, nu vreau sa barfesc, dar daca din banii Primariei (adica banii contribuabililor, adica bani de la mine si de la tine) zeci de milioane de lei se duc lunar la Radio Tecuci ca sa supravietuiasca, atunci din ce bani au fost platiti Stratanii ?
   Panimaite ?

 2. Nu te-ai prins, normal ca nu a platit el, erau ”diversionistii”, in campanie electorala.

  1. Dar esti sigur ca cineva a platit acest spectacol si nu s-a facut printr-un parteneriat? Nu-mi place sa vad pe cineva ca spune ceva fara sa aiba dovezi. Sunt de partea dreptatii. Asta e dezinformare. Cum s-a spus ca Tuchel a platit spectacolul si unele persoane chiar au crezut, asa poti sa spui si tu ce-ti vine prin cap si sa fii crezut.
   S-a intamplat ca 1 iunie sa cada in campania electorala. Si anul trecut s-a organizat un spectacol tot cu Cleopatra Stratan. Adevarul e ca a cel de anul trecut a fost cu plata dar nu cu un pret de 120 lei cum a fost la Sala Palatului. Da cautare pe internet Cleopatra Stratan si langa nume scrie si 10000 de euro.

 3. Erau unii care se plimbau pe langa scena si spuneau ca Tuchel a platit.

  1. N-am fost acolo, dar daca este asa, unul din doi mananca rahat !

  2. Aceata a fost campania „curata” a lui TUCHEL. Era un membru USL pe nume GRIGORAS care spunea asta prin parc. In urma cu o luna acelasi GRIGORAS trimitea bancuri cu TUCHEL de genul „mi-am inceput casa cu banii tepenilor si vreau sa o termin din banii tecucenilor”, el find fost membru PSD. Cine ar putea crede ca Tuchel a platit spectacolul? Toata lumea stie ca Tuchel va distruge postul de radio daca va ajunge primar.
   Si pana la urma de ce conteaza cine a platit spectacolul? A fost o bucurie pentru toti copiii si nu a fost cu plata. Sunt familii necajite care poate nu-si permiteau sa cumpere un bilet. Nici lucrurile bune nu le apreciati.
   La cate s-au spus despre Tuchel si la campania agresiva pe care a facut-o as fi tampita sa-l votez.

 4. Si pana la urma, cine i-a platit pe Stratani ?
  Primaria sau Radio Tecuci, cu banii de la Primarie ?
  Si, nu cel mai la urma, si banii unora si parte din banii altora sunt BANII CONTRIBUABILILOR !

Comments are closed.