Jocurile Euroscola la Tecuci - Poza final

Jocurile Euroscola la Tecuci

Euroscola reprezintă un program ce a fost creat de Parlamentul European cu scopul de a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea acestora la construcția Uniunii Europene, câștigătorii proiectului având ocazia să participe la Ziua Eurscola în Strasbourg. De la an la an, temele devin din ce în ce mai interesante. Tema de anul acesta, Europa pentru noi, stă la baza promovării unui proiect ce a fost derulat pe baza fondurilor europene.

Jocurile Euroscola la Tecuci - Tecuciul se întrece 2Jocurile Euroscola la Tecuci - Tecuciul se întrece 3Jocurile Euroscola la Tecuci - Tecuciul se întrece 1

 

 

Scopul echipei Eurscola a Colegiului Național „Spiru-Haret” Tecuci este scop promovarea proiectului cu finanțare europeană „Reabilitarea, modernizarea și extinderea spațiilor publice urbane: străzi orășenești, trotuare, scuaruri, zone pietonale, parcări-Zona Sud”, desfășurat în perioada 14.03.2012 – 30.06.2016, evidențiind beneficiile aduse comunității locale, propunându-l în același timp ca exemplu pentru viitoarele inițiative de reabilitare și modernizare a peisajului urban tecucean. Iată de ce proiectul de promovare este intitulat „Construind un viitor“.

În data de 28 iulie, în cadrul acestui proiect s-a susținut activitatea intitulată Jocurile Euroscola, care au inclus trei momente importante: Tur de Tecuci, Tecuciul se întrece, Rolempiada, în cadrul cărora participanții au trebuit să își demonstreze aptitudinile sportive pe biciclete sau role.

Jocurile Euroscola la Tecuci - Tur de Tecuci 3Jocurile Euroscola la Tecuci - Tur de Tecuci 2Jocurile Euroscola la Tecuci - Tur de Tecuci 1

 

 

 

Cu un număr aproximativ de 40 de persoane participante, cu vârste curprinse între 15-40 de ani, fiecare întrecere a avut un traseu bine pus la punct. Turul Tecuciului a vrut să reprezinte o plimbare prin municipiu, pe ruta: Parcul Alexandru Ioan Cuza – str. Cuza Vodă – str. Plugului – str. Mălureni – str. Horia – str. Dimitrie Hârlescu – str. 1 Decembrie 1918 – str. Duzilor – str. Dacia – str. Liniștii – Kaufland – str. Feroviarilor – str. Depoului – str. Mihăil Kogâlniceanu – Bd. Victoriei – str. Matei Basarab – str. General Dragalina – str. 1 Decembrie ( pista bicicliștilor) –  Parcul Dendrologic Tineretului; traseul având lungimea de 12,5 km. Rolempiada a constat într-o întrecere pe role destinată amatorilor, mai precis copiilor, pe o dinstanță de 1 km, parcurgând str. Alexandru Lăpușneanu dus-întors. Iar ultima activitate, Tecuciul se întrece a avut loc în incinta  Parcului Dendrologic Tineretului pe pista special amenajată.

Jocurile Euroscola la Tecuci - Rolempiada 3 Jocurile Euroscola la Tecuci - Rolempiada 2

 

 

 

 

Atmosfera a fost una destinsă, concurenții fiind bine pregătiți pentru traseele mai mult sau mai puțin dificile pe care au trebuit să le parcurgă. Cu zâmbete sau dezamăgire imprimată pe fața unora, câștigătorii au fost premieți cu diferite recompense cum ar fi căști de protecție, mănuși speciale de ciclism, veste reflectorizante,etc.

O parte din aceste jocuri s-au desfășurat pe străzile și sectoarele modernizate prin intermediul proiectului cu finanțare europeană, concurenții realizând astfel beneficiile implementării unui astfel de proiect în orașul nostru. De asemenea, prin această activitate am vrut să am vrut să insuflăm tuturor oamenilor adoptarea unui stil de viață sănătos prin intermediul sportului.

Articol realizat de Alessandra Brăilescu