Avocat din Tecuci prins în flagrant pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență
Avocat din Tecuci prins în flagrant pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență
Cuprins
ToggleUn caz de corupție care vizează structurile Poliției Municipiului Tecuci a fost dezvăluit de Direcția Generală Anticorupție (DGA). Sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA Galați, anchetatorii DGA au deschis un nou dosar de trafic de influență.
Potrivit comunicatului DGA:
„Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, la solicitarea și sub îndrumarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați, efectuează cercetări într-un dosar penal pentru infracțiunea de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se specifică faptul că, din probele și informațiile existente, reiese următoarea situație de fapt:
Pe 23 mai 2025, inculpatul, în calitatea sa menționată, ar fi cerut de la o persoană (care este martor în acest dosar) suma de 7.000 de euro, promițând că va folosi influența pe care susținea că o are asupra unui ofițer din conducerea Poliției Municipiului Tecuci. Scopul ar fi fost obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal în care martorul era cercetat pentru „conducerea unui vehicul fără permis”.
Concret, inculpatul ar fi oferit că, în schimbul banilor primiți, va determina unul dintre ofițerii de la conducerea Poliției Municipiului Tecuci să intervină pe lângă lucrătorul de poliție însărcinat cu supravegherea urmăririi penale în acel dosar, pentru a amâna soluționarea până la expirarea termenului de prescripție a răspunderii penale pentru infracțiunea de care era acuzată persoana respectivă.
Ulterior, pe 5 iunie 2025, inculpatul a primit efectiv cele 7.000 de euro de la martor, moment în care procurorii anticorupție au constatat infracțiunea în flagrant.
Pe 6 iunie 2025, inculpatul a fost prezentat Curții de Apel Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. I s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile care îi sunt aduse, conform articolului 309 din Codul de procedură penală.
Procurorii beneficiază de sprijin din partea Biroului de Operațiuni Speciale Galați. Reamintim că declanșarea urmăririi penale constituie o etapă a procesului prevăzută de Codul de procedură penală, menită să organizeze administrarea probelor, fără a afecta în niciun fel prezumția de nevinovăție. ”
Ancheta este în curs de desfășurare, iar procurorii DNA continuă să adune dovezi.