loader image

Buchet de colinde

Spectacol de Craciun  Cu binecuvântarea ÎPS Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos, Protoieria Tecuci şi parohiile au organizat duminică, la sala ”Ion Petrovici” un spectacol de colinde. Au participat în cadrul programului preoţii din corala protoieriei, cu un buchet de colinde armonizate pe patru voci, şi grupuri de colindători din parohiile Lieşti, Movilenii de Sus, Negrileşti, Sf. Ilie din Tecuci. ”Este un program pe care am dorit să-l facem. Sperăm că de alt an să fie şi alte parohii ca mesajul Naşterii şi bucuria Crăciunului să ajungă cât mai mult în zona noastră şi ca să nu fim nevoiţi să admirăm din alte zone colindătorii şi tradiţiile”, a spus protoiereul Gheorghe Joghiu.

4 thoughts on “Buchet de colinde

  1. Probabil ca tot asa se va intimpla si cu „TECU-Ţepu-REVELIONUL” ce-l va organiza Primaria Tecuci pe data de 31 decembrie (ora de incepere sau de sfirsit inca nu se stiu). Doar vreo doua banere agatate fac public acest eveniment. In schimb, banii tecucenilor sunt buni pentru organizarea unor astfel de evenimente, care, obsevam noi, se adreseaza doar … „elitei… politice”, caci „plebea” inca nu a aflat, pe deplin. Ori…, nici „elita politca”, te pomenesti ca, nu a aflat ???

  2. De ce nu s-a popularizat această acţiune ?? Poate ar fi fost binevenit pentru unii sau chiar pentru mulţi dintre tecuceni să aibă parte de aceste colinde, mai ales că nu se mai practică colindatul „pe uşi, pe la fereşti” de către nici un copil . Dacă tot sunt organizaţi, într-un cor sau formaţie, e bine să avem şi noi parte de colinde autentice, chiar de ar trebui să venim noi să le auzim şi să ne bucurăm de ele, deşi bine ar fi tocmai invers: colindătorii să umble cu colindul şi nu cei colindaţi să meargă într-un loc pentru a fi colindaţi sau să audă colindele. Dar, e bine şi aşa, pentru că, totuşi, se mai doreşte a se ţine de ceea ce tradiţia ne leagă şi ne învaţă. La mulţi ani, tuturor ! La anul, sau cu alt plilej, poate vom fi mai bine informaţi. Dacă e chiar nevoie, contribuim prin costul biletelor, de spectacol, iar suma obţinută poate fi direcţionată către nevoile sau răsplata muncii celor care evoluează pe scenă.

    1. Pentru ca pe publicatiile online nu se plateste…. Dar, probabil ca atunci cand o sa coste 10 Euro orice anunt, atunci o sa se preocupe careva sa ne comununice din timp calendarul evenimentelor culturale. Si asa o sa si procedam.

Comments are closed.