Imaginea zilei: Tecuciul, un oraş occidental (18)

Camin-abandonat-Tecuci

Cladirile acestea din Tecuci nu sunt abandonate de curand. Dar, in ultimele luni au ramas in „conservare”. Administratia locala trebuie sa arunce un ochi si aici. In afara aspectului „occidental” exista pericolul declansarii unui focar de infectie. Ar fi chiar hilar sa auzim de la unii comentatori ca ar fi o parte din  greaua mostenire…

2 thoughts on “Imaginea zilei: Tecuciul, un oraş occidental (18)

  1. Proprietarul acestei clădiri este o societate din Galați, respectiv SC Unicom Galați care prin luna septembrie a anului trecut a trimis o scrisoare de intenție către Primăria Tecuci prin care dădea răgaz administrației locale tecucene până la sfârșitul anului să se hotărască dacă dorește să cumpere acest imobil. Unicom venea și cu o ofertă la pachetul actului de vânzare-cumpărare, având în vedere că acolo mai locuiau în jur de 50 de persoane(cam 20 de familii) și ca un gest umanitar se venea cu posibilitatea de a plăti chiar în rate, Unicom luându-și angajamentul că reabilitează clădirea asigurând proiectarea, expertizarea și executarea amenajărilor, Primăriei Tecuci revenindu-i în sarcină asigurarea tuturor avizelor și autorizațiilor legale. O ofertă tentantă zic eu, răspunsul autorității locale tecucene trebuia să fie dat până la sfârșitul anului trecut. Dumnezeu știe ce și dacă s-a dat vreun răspuns, căci vorba bătrânească ”Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă!”…consider că s-ar rata o șansă unică de valorificare și punere în circuit al clădirii respective. Ar fi bine dacă presa locală ar ”presa” Primăria să dea un răspuns în legătură cu acest subiect, mai ales că cei de la societatea gălățeană au fost maleabili și au propus achitarea în rate timp de doi ani. Așteptăm un răspuns cu celeritate(sanki…celeritate, am vrut să par și eu important!).

  2. Peste tot in lume, cladirile neterminate au devenit un simbol al crizei economice. Ideea e ca nu pot fi abandonate pur si simplu, ele trebuie conservate intr-un fel, ca sa nu puna vieti in pericol. In Irlanda, se poate ajunge pana la demolarea lor (si au fost cartiere intregi rase de pe fata pamantului) doar pentru simplul motiv ca proprietarul nu le-a putut conserva.

Comments are closed.