loader image
Maria Sa Telecomanda

Maria Sa, Telecomanda !

Advertoriale   Maria Sa Telecomanda | Omul contemporan de pretutindeni, s-a indepartat de cultura si de religie, s-a instrainat si de sine insusi. Singura Zeitate care il fascineaza este banul, acest generator de confort si de consum.

De aici pornesc tot soiul de incrancenari. In esenta, oamenii isi dau unii altora cu vaslele in cap pentru a prinde cabina de lux, pe un Titanic scufundat pe jumatate. Tot  omul contemporan a desacralizat iubirea. A golit-o de acel tulburator romantism dobandit prin complicitatea milenara a artei si a reimbrancit-o in troaca insectelor.

  Maria Sa Telecomanda | Inventii geniale, cum ar fi televizorul si internetul, sunt vulgarizate prin caricaturizarea utilizarii lor. Sunt cautate cu asiduitate stirile de senzatie si materialele pornografice .

Sa poposim putin in imparatia micului ecran. Ne-am dorit cu ardoare candva, cat de multe canale TV, programe diversificate, contacte cu televiziuni straine. Le avem dar gestul amar, nu s-a estompat.

In privinta calitatii programelor, televiziunea nationala merita un blam hotarat pentru ca traieste din banii nostri si trebuie sa dea socoteala. Nu este admis, de exemplu sa nu avem, Teatru TV, (la ore convenabile) la valoarea actorilor si a scriitorilor pe care ii avem. In ceea ce priveste divertismentul trebuie spus ca in vremuri cumplite, Tudor Vornicu, Toma Caragiu, Alexandru Bocanet, Octavian Cotescu, Dem Radulescu, ne prezentau saptamanal emisiuni fantastice.

  Maria Sa Telecomanda | Televiziunilor private nu le putem reprosa prea multe. Sunt firme care nu-si doresc decat sa aiba profituri cat mai mari. Isi ajusteaza programele dupa gustul public pentru a avea un rating cat mai ridicat. Dar chiar aici este buba.

Daca noi, telespectatorii, nu ne-am uita ca imbecilii zile si nopti de-a randul, cu respiratia taiata, sa vedem ce vorbe celebre au mai rostit Iri, Monica, Oana, porumbeii Lis, cate crime mai incap in jurnalul de la ora 17, cu cine se mai culca Simona, Bianca… aceste emisiuni si-ar da duhul.

Cum e posibil oare, ca 90% dintre romani (conform sondajelor oficiale) sa se holbeze numai la asemena monstruozitati si sa cumpere ziare croite tot pe astfel de tipare? Mai grav e ca in fata televizoarelor, langa adultii extaziati, stau ore in sir si copiii care nu mai au timp evident, sa mai rasfoiasca o carte. De altfel, de prin casele actuale, indeosebi, in cele simandicoase, au disparut de multisor bibliotecile.

Cati dintre elevii de astazi au auzit de actorul Radu Beligan, de Constantin Brancusi, Mircea Eliade ?
Cati urmaresc emisiunile Eugeniei Voda si ale altor realizatori de exceptiei de pe TV Cultural, canal aflat in pericol de a fi desfiintat din lipsa de audienta?

Rolul fundamental in orientarea optiunilor il are Maria Sa, TELECOMANDA. Incercati, dragii mei, sa o mai miscati si spre minunata lume a artei, spre dezbaterile profunde, serioase.

Nu uitati ca geniile si capodoperele lor se nasc greu, dupa sacrificii cumplite si la departari de veacuri. Este o crima ca peste 80%  din populatia Terrei sa treaca prin aceasta viata (scurta si irepetabila) ca mustele, fara sa guste, cat de cat, din ce ne-au lasat uriasele elite ale conditiei umane.

Daca vrei sa intelegi ceva din viata, sa ti-o ornezi cu bucurii adevarate, fereste-te din rasputeri sa nu tragi la lucrul prost.